Pages

Thursday, September 5, 2013

Cateva balsamuri naturale de buze

Aveam de ceva timp un chef nebun sa dau iama in astfel de produse, insa m-am abtinut cu succes pana sa se trezeasca a mea mama ca-i trebuie, inaintea concediului din august, o alternativa mai buna la Fenistil si Q10-ul aflat la oferta. Branciul final mi l-a dat aparitia pe site, in aceeasi zi, a noutatilor Hurraw.


De-a lungul vremii, am intampinat probleme cu destule balsamuri naturale/bio ce aveau in compozitie uleiuri esentiale, de aceea primele doua sunt fara, alese pentru siguranta. La arome, mai ales la cele de origine vegetala, nu am de gand sa renunt in niciun produs de ingrijire, cu exceptia rarelor momente cand ajung la saturatie. Cu aceasta mentiune absolut necesara, toate cele de mai jos au INCI-uri perfecte:


  • Sierra Bees, Organic Unflavored - freebie ales de mine. Isi fac simtita prezenta intr-un mod foarte evident uleiurile de masline si de canepa, senzatia-i ca tocmai am dat gata o salata. :)) Altfel, simplu si bun. Mi se pare trist ca Romania se afla pe un loc fruntas in topul mondial la productia apicola, insa doar doua firme locale mai cunoscute au in oferta cosmetice complet curate, destinate zonei in discutie.


  • Badger, Mocha Cocoa - preferatul meu ca functionalitate: lasa o pelicula consistenta, cremoasa si foarte aderenta. Imi imaginez ca isi va face treaba superb la iarna, anotimpul incercarilor dure pentru un astfel de produs. Extractul de cafea se simte slab, a boabe prajite cam tare, in rest domina untul de cacao; nici intruziv, nici dulceag. Imi place ca l-au facut atat de mare (7g), conceput din start ca produs polivalent, probabil o sa-l termin pe blestematele-mi vergeturi cand ma plictisesc de functia principala. Chiar daca in compozitie nu-i ascuns ceva deosebit, se evidentiaza in mod clar calitatea ridicata a ingredientelor si maiestria cu care au fost combinate, acum inteleg de ce are atatia fani Bursucelul. :)
  • Hurraw! Vata, Cardamom Rose - miroase fantastic, a desert specific bucatariei orientale: martipan puternic parfumat, cardamon picant, o urma de trandafir. Din pacate, combinatia aromatica nu rezista prea mult, ramane doar condimentul. Spre deosebire de restul lip balm-urilor de la aceasta marca, pe baza de ulei de migdale (ce da un finish foarte glossy), cele trei noi (Vata, Kapha, Pitta), inspirate din Ayurveda, au ca ingredient principal uleiul de susan, ceva mai vascos, de unde si consistenta usor mai solida, luciul mai slab. M-a amuzat asocierea dintre V-ul si modelul etichetei, parca-l vad pitit in niste genti false de pitzi. :D
  • Hurraw! Coffee Bean - not my cup of tea coffee. Prefer espresso, black de cele mai multe ori si mi-ar placea sa gasesc cosmetice care sa-mi aminteasca de cafeaua proaspat rasnita sau preparata, fara note dulci. Daca gelul de dus de la Yves Rocher imi evoca umplutura de praline, acest lip balm aduce a cafea cu sirop de ciocolata. Il folosesc cu placere, doar ca nu-i exact ceea ce cautam. Culoarea vine de la pasta de cacao, pe buze nu se vede deloc aiurea.
  • Hurraw! Licorice - motivul achizitionarii celorlalte doua de mai inainte, singurul care nu a facut parte din comanda. Il am de ceva timp si il iubesc. Nu contine extract din radacina de lemn dulce, cum ar reiesi din nume, ci doua tipuri de anason, folosite in mod curent ca inlocuitori. Stiu ca nu sunt arome agreate de multa lume, mie imi plac, in special in paste de dinti bio, fara mentol.

Balsamurile Hurraw contin ceara vegetala, nu de albine. Or fi pe placul veganilor, dar asta inseamna pelicula subtire si rezistenta mai scazuta pe buze. Sunt, oricum, mai trainice decat balsamurile obisnuite si, chiar daca se sterg, capacitatea nutritiva si reparatorie este atat e mare, incat nu simt nevoia aplicarii frecvente.

 
sigilate

Restul coletului, ajuns foarte repede si, in premiera, prin Niederaula (Germania):





Demn de reamintit, deoarece vad peste tot in review-uri cuvantul "hidratant": cu exceptia catorva produse (ex: unele tratamente de la Eucerin, Avene, unturile la cutiute Nivea), niciun balsam, fie el mass-market sau bio/natural), nu poate hidrata deoarece nu exista faza apoasa in compozitie. Doar emoliaza si blocheaza/incetineste pierderea apei de pe suprafata aplicata. Restul tine de preferintele personale, eu inclin de cele mai multe ori spre lip balm-uri comestibile.
 

4 comments:

  1. Interesanta postare, eu pana acum am folosit doar balsamuri de pe la noi (yves rocher, avon).
    Apropos de cafeaua din cosmetice, am primit acum cativa ani de la cineva din Austria un gel de dus cu Cafea din Africa. Am crezut ca despre el vorbeste toata lumea, dar apoi mi-am dat seama ca sunt diferite. Acela avea exact mirosul de cafea amara, nu de cappucino sau ceva dulce. Mi-as dori sa apara si la noi acea "aroma", desi nu prea cred :D

    ReplyDelete
  2. Eu le-as incerca pe mai toate de la Hurraw!

    ReplyDelete