Pages

Saturday, November 30, 2013

Apa micelara Hydra Science (Carrefour)

Din cele cinci game proprii, dezvoltate sub sigla Les Cosmétiques Design Paris, Carrefour a adus (deocamdata) la noi doar trei. Cum Nectar of Nature mi s-a parut o linie buna, tinand cont de raportul calitate/pret, m-am gandit ca si aceasta gama merita incercata.

Initial, designul auster si o simpla privire aruncata pe ingredientele unui sampon (atatia PEGs n-am vazut intr-o compozitie similara in viata mea!!!) m-au facut sa pastrez distanta. Doar pentru un timp... Mi-am adus aminte de butelca Hydra Science acum cateva saptamani, storcand ultimele picaturi de gel si apa micelara ramase de peste vara.



Descrierea producatorului:

- apa micelara  hidra-demachianta
- pentru tenuri uscate si sensibile
- pentru fata si ochi
- fara clatire
- fara parfum
- prezentata in congres de dermatologie (Pe site-ul original gasim CV-ul creatoarei liniei, Lise Agopian: un dermatolog cu studii de farmacie si cosmetologie, fondatoarea Biophyderm).


Plusuri:
  • demachiaza foarte bine machiajul minimalist. Nu stiu daca functioneaza in cazul formulelor waterproof sau a fardurilor mai intense/rezistente, pentru nevoile mele tenului meu mixt e super ok.
  • nu-mi usuca pielea asa cum o fac lotiunile de la Bioderma, inclusiv cea pentru piele sensibila. Simt clar ca e mai hidratanta decat orice alta lotiune micelara folosita pana in prezent. Nu lasa senzatie lipicioasa. (Toate mentiunile raman valabile chiar fara clatire ulterioara.)
  • avand ochii sensibili, HS nu-mi creeaza absolut niciun deranjament la nivelul mucoasei oculare.
  • raportul cantitate/pret: aprox. 25 lei pentru 500ml.



Minusuri:
  • compozitia , cireasa de pe tort fiind parabenul. Nici marcile din farmacii nu sunt tocmai curate, in plus eu clatesc intotdeauna lotiunile micelare, asa ca nu-mi prea pasa. Sanse mari sunt sa fie in concentratie foarte mica, din moment ce termenul de valabilitate de la deschidere este de doar 6 luni.
  • sistemul de dozare. E usor de folosit, insa daca s-au obosit sa puna pompite la alte produse din gama, ar fi fost util sa observe cantitatea generoasa si nu-l sara tocmai pe acesta... 


Din cele care se gasesc in supermarket am mai incercat doar Blanchette (Kaufland), insa Hydra Science mi se pare mult mai eficienta. Sunt multumita de ea, este foarte blanda, o s-o mai cumpar daca nu-mi va face altceva cu ochiul.













6 comments:

  1. si eu m-am uitat dupa ea in Carrefour. Daca zici ca e mai eficienta decat cea de la Blanchette, o sa ii dau o sansa

    ReplyDelete
  2. Parca as incerca-o si eu.:)
    Pe mine nu ma deranjeaza parabenii nu s-a demonstrat nicaieri ca ar fi cangerigeni. Si conservanti tot tot trebuie sa aibe produsul pentru ca altfel ar deveni o sursa de bacterii in scurt timp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Methylparabenul accelereaza imbatranirea pielii in prezenta razelor ultraviolete. Nici pe mine nu ma deranjeaza in mare, totusi ar fi fost frumos sa contina conservanti acceptati de standardele bio.

      Delete
  3. Hmm..interesant, n-a vazut podusele astea in Carrefour pana acum..Cred c-o voi incerca si eu daca o gasesc :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apare pe sectiunea de comenzi online a magazinului.

      Delete