Pages

Tuesday, November 12, 2013

Sampon Apimond Herbal revigorant si racoritor - review

Cu produsele dedicate podoabei capilare de la aceasta firma am facut cunostinta in prima parte a anului de gratie 2010, a fost dragoste la prima spalare, apoi le-am dat complet uitarii. Imi amintesc exact motivul abandonului si momentul: in acea perioada am plasat prima mea comanda pe iherb. Ce a urmat e perfect explicabil, site-ul buclucas mi-a sucit mintile pentru cativa ani... :)) Acum mi-am mai revenit nitel (a se citi plictisit), asadar am considerat ca ar fi cazul sa sondez din nou piata locala dupa sampoane ceva mai curate. Prima surpriza a fost sa constat ca au aparut in tot acest timp doar doi producatori romani care fac ceva aproximativ asemanator, a doua - Apimond a schimbat formulele! Daca inainte ambalajele galbui afisau cu mandrie fara sulfati si fara betaine, actualele, devenite albe, spun alta poveste:


Descrierea producatorului: SAMPONUL HERBAL este revigorant si racoritor datorita elementelor active din mentol, camfor şi eucalipt.

Combinatia de plante si produse ale stupului (musetel, rozmarin, lemongras, verbina, roinita, ginseng, propolis) intareste firul de par si stimuleaza microcirculatia sanguină la nivelul scalpului.
Samponul este recomandat sportivilor dupa antrenament.

Pentru toate tipurile de par.

Plusuri:
  • Fabricat in Romania.
  • compozitia aproape perfecta.
  • spala excelent, produce aproape la fel de multa spuma ca un sampon conventional, diferenta-i ca aceasta se dezintegreaza mai repede. Nici n-ar fi de mirare cu noile ingrediente, sodium coco sulfate si  cocamidopropyl betaine, care sunt indeajuns de puternice incat sa inlature polimerii depusi de balsamurile de supermarket/salon, din moment ce Apimond nu mai ofera in gama actuala asa ceva. Ambii surfactanti mentionati sunt acceptati de unele organisme de certificare bio, insa undeva pe muchie: primul e usor mai delicat decat SLS-ul, avand acelasi numar de inregistrare, al doilea provine partial din industria petrochimica.
  • se clateste usor, nelasand reziduuri. 
  • consistenta foarte fluida, fara agenti de ingrosare.
  • extractele naturale pastreaza echilibrul la nivelul scalpului. Nu toate sunt bio, nici produsul nu este certificat pe ansamblu, cu toate astea e cam the best you can get pe piata locala in materie de compozitie curata.
  • confera o senzatie de purificare a scalpului foarte placuta, desi efectul racoritor este destul de slab, iar parul meu se ingrasa in acelasi ritm.

Minusuri:
  • mirosul imi evoca unguent chinezesc pentru tample. Da, uleiurile esentiale din componenta sunt minunate pentru pastrarea sanatatii scalpului, insa combinatia nu-i nici ametitoare in sensul bun, nici feminina. Fara parfum sau doar cu unul dominant ar fi fost chiar ok. :)
  • ambalajul exterior din carton, superfluu. Nici eco, nici potrivit in conditiile in care contrastul cu marginile etichetei de pe flacon, slab aderente (pe margini) nu da bine. Estetic designul simplu, insa as fi apreciat mai mult ceva transparent, identic cu ambalajele gamei Esther. Nu conteaza cat de bun e un produs, de la ce firma vine, cat de frumos e prezentat, pur si simplu ma calca pe nervi un recipient complet opac.

Apimond Herbal, metoda wash &go: fara balsam, uscat natural, nepieptanat (scuze! :P), in lumina artificiala si naturala:


 Un alt aspect care ar putea avea dubla conotatie este lipsa activilor de ingrijire a firului (proteine, umectanti, uleiuri vegetale s.a.). Foarte ok ca nu depune nimic ce mi-ar putea irita pielea capului (eu tolerez uleiurile esentiale, cu mici exceptii) sau pentru indepartarea eficienta a unei masti de uleiuri aplicata inaintea spalarii; nu prea grozav daca vreau sa mai sar peste balsam, sport pe care-l practic des. :D Nu ma ingrijoreaza totusi renuntarea la acest pas, sistemul de surfactanti folosit nu erodeaza firul la fel cum o fac sulfatii puternici. Acest detaliu, indicatia de utilizare dupa antrenament si parfumul imi lasa totusi sentimentul ca ar fi destinat in principal barbatilor.
 
Chiar daca vechile compozitii Apimond erau mai delicate din cate imi amintesc, scalpului meu destul de reactiv si cu tendinta de ingrasare ii merge de minune si cu formula noua, ceva mai degresanta. Seamana bine cu sampoanele transparente de la Desert Essence, avand avantajul ca glucozidele prezente in varful sistemului de surfactanti lasa lungimea mai putin uscata. L-as categorisi drept un mild clarifying shampoo. Exista multe produse mai blande, dar nu la aceste preturi si in niciun caz fabricate la noi. Mi-a facut placere sa-l folosesc pana la ultima picatura, data viitoare probabil o sa-l cumpar pe cel cu otet de cidru. :)

10 comments:

  1. Imi place foarte mult culoarea parului tau. E naturala? Sau e "din tub"? Ca daca e din tub, m-ar interesa foarte tare sa aflu nuanta. Multumesc.

    ReplyDelete
  2. Depinde de lumina... Nu m-am mai vopsit din 2009. Merci! :*

    ReplyDelete
  3. Ce par frumos ai! Foarte curat si luminos!

    ReplyDelete
  4. Foarte bun review, ai atras atentia asupra u or puncte esentiale. Eu tocmai ma ,,intorc,, dintr-o perioada shampoo-free care nu imi prieste foarte tare si studiez cam tot ce se poate in materie de sampoane bio (sau aproape bio). Am sa incerc un sampon de la ei, inca nu stiu sigur care, dar o voi face.
    Mersi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca nu-l cumperi pe cel impotriva caderii parului, restul sunt cam aceeasi Marie cu alta palarie, ti-as sugera sa alegi dupa miros.

      Prind totusi bine experimentele mai mult sau mai putin extreme, ca sa nu mai pomenesc distractia! :D

      Delete
    2. Distractia da :)) am gasit pana la urma samponul antimatreata cu propolis si m-am spalat cu el azi. Prima parere: foarte bun pentru parul meu super degradat pe lungime si normal spre radacina. Presimt ca ne vom intelege bine si pe termen lung. Spuneai in postare de mastile cu uleiuri inaintea spalarii. Ai incercat? Scoate samponul uleiul din par?

      Delete
    3. Pe asta il folosesc si eu acum, il alternez cu unul mai bland, previne de minune incarcarea parului.
      Eu indepartez mastile naturale emulsionand uleiurile cu putina apa si mult balsam, clatesc, apoi ma spal normal cu sampon. In felul acesta limitez agresiunea mecanica si chimica, plus, nu mananca timp. Doar o cantitate mai crescuta de ulei de ricin ar putea fi problematica, altfel, functioneaza de fiecare data.

      Delete
    4. Iti multumesc pentru raspuns si pentru ca ai impartasit cu mine tehnica ta de indepartare a uleiului din par. O voi incerca si eu cu siguranta

      Delete