Pages

Tuesday, December 3, 2013

Comanda iHerb noiembrie

Neavand nimic atragator din punct de vedere cosmetic, nu aveam de gand sa postez continutul celui mai recent colet sosit de la iHerb, insa am gasit doua motive diametral opuse care merita mentionate.


In ordinea numerelor de pe tricou:


St. Dalfour, Organic, Black Cherry Tea - elegant e cuvantul care-mi trece prin minte savurandu-l: un ceai negru cu o structura foarte pura, cu tanini molcomi, aproape imperceptibili, asemeni aromei de cirese amare, discreta, dar totodata foarte prezenta. Imi pare acum rau ca l-am lasat atat de multa vreme sa astepte in wishlist, ramasesem, in urma citirii unor review-uri, cu impresia ca nu-i parfumat deloc. Posibil sa vina de la persoane cu papile gustative tabacite sau care se asteptau la ceai de fructe. E totusi un Ceylon ce miroase deosebit de fin a cirese (cu o urma de visine), iar gustul aduce o idee cu samburii aceluiasi fruct. Bio, delicios.


Harney & Sons, Black Tea with Holiday Spices - vazand ca are scortisoara si-i editie limitata, adica pana in preajma Craciunului 2014 nu-l mai pup, m-am repezit sa-l pun in cos fara sa ma documentez inainte. Mi-l imaginam picant, fierbinte, cum sunt unele de la Yogi, perfect pentru zilele geroase. Nimic mai departe de adevar! :D Nu pot sa spun ca am luat tzeapa, e fain, dar cand deschizi cutia te izbeste un miros complex si delicios de prajiturele in care domina migdalele, condimentele sunt mai low profile (devin ceva mai intense dupa infuzare, la gust totusi ramane un ceai negru, nu simt nimic in plus). 


Harney & Sons, Paris Tea - acesta ar fi motivul pozitiv al postarii! Sincer, cand m-am oprit asupra acestei marci, cautam cutiute de tabla, imi trebuiau vreo 2-3 rosii.  Le-am analizat aspectul, continutul, le-am combinat in n moduri in cos, le-am scos, iar le-am combinat si tot asa... Pana la urma, n-am putut sa-l las pe cel mai bine vandut si laudat de "critici". Stiu ca ma atrag ceaiurile numai iarna, dar DE CE n-am dat mai devreme de el?!? Este, intr-adevar, senzational: tare, cu o aroma bogata, foarte, foarte gustos. Nu are o mireasma dominanta, pur si simplu notele se itesc si dispar continuu, piscand pe rand simturile: coacaze, vanilie, caramel, bergamota... Saculetii piramidali din matase infuzeaza perfect frunzele si arata mai elegant decat cei din hartie.


Planuiesc sa-l cumpar din nou cat mai curand (varianta varsata, prefer sa-l dozez singura, plus ca-i mai avantajos ca pret). Nu toate aromele din ceaiurile H&S sunt naturale, dar nici ca-mi pasa, rezultatul final fiind absolut bestial.


Lily of the Desert, 99% Aloe Vera Gelly - multifunctional, cel mai probabil o sa-l folosesc in combinatie cu putina crema, atat pentru ten, cat si pentru corp, apoi ca masca hidratanta de par.


Now Food, Vitamin C Crystals - mai am inca din flaconul precedent, nu-mi imaginez cum ar fi sa raman fara. In afara de utilizarea interna, il mai adaug in apa pentru ultima clatire a parului, alaturi de acid citric, sau direct in apa de baie. Acidul ascorbic este un agent chelator puternic, e nevoie doar de cantitatea pe care o prinzi intre doua degete ca sa transformi in apa moale intreaga cantitate de lichid o cada normala, plina.


EcoTools Bamboo Flat Eyeliner - cred ca o sa mai achizitionez cateva, tot asa, cate una pe rand.

  
Freebies: pila de calcaie :D si balsamuri de buze Sierra Bees. Eu am ales ca produs gratuit doar balsamul cu cacao si am primit trei, dublura celui mentionat si varianta fara parfum.


Partea nu proasta, mai bine zis ciudata, a intregii povesti, lasand deoparte sosirea intarziata la destinatie (dupa 19 zile, iar!): sticker-ul "Goods Do Not Meet The Requirement Of Article 9 and 10 Of The Contract For The Foundation Of The European Community.


E prima oara in atatia ani de cand comand pe acest site cand il vad. Nu stiu cine a pus avertizarea, ii banuiesc pe nemti. Coletul a fost vamuit in Frankfurt, poate chiar si la noi, cand am ajuns acasa am verificat imediat sa vad daca-s toate produsele, cartonul si scotch-ul aratau jalnic, s-a umblat clar la el. Asta sa fi fost cauza calatoriei prelungite, popasurile prin vami?!? Nu ma deranjeaza foarte tare asteptarea, sper doar sa nu vina in curand si peste noi restrictiile care li se aplica deja nemtilor si francezilor.

8 comments:

  1. sa le folosesti cu drag! Tentant e gelul de aloe!

    ReplyDelete
  2. si eu am patit la fel cu sticker-ul, pachetul a ajuns dupa 5 saptamani, vamuit tot in Frankfurt, lipsea si factura din el;
    am o presimtire proasta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper totusi sa nu apara probleme mai mari, macar pentru o perioada... :(

      Delete
  3. - azi am primit si eu un iherb-colet, cu acelasi sticker galben, dar comanda era ok, si cutia intreaga, nu parea nimic "ne la locul lui";
    - nici coletul curent, si nici anterioarele nu au avut factura inside, la mine
    - am dat un google-search pt mesajul asta, si zicea cineva intr-un comment de la http://nothingintoinsight.blogspot.ro/2009/10/article-9-and-10.html de :

    Received package with same sticker today, just after a mailman from "DHL Global Mail" dropped it in my mailbox.
    I was lucky enough to catch the DHL Global Mail guy as he was about to enter his truck.
    He said that the sticker was affixed in the United States and simply is an indication for DHL in Europe that no customs/duty fees are be paid to the EU because the value of the goods is too low (mine was USD 5.99). So it does not meet the "requirement" of having to pay for customs because its value is too low.
    Btw I looked into this further and there is no such thing as the "Contract for the Foundation of the European Community". There exists a treaty establishing the EU, yes, but no contract. This alone is proof that this sticker isn't attached by any kind of customs inspection authority. And they would have withheld your package anyway if something was illegal with it, they would not allow delivery.

    - orcum, acelasi mesaj apare pe bloguri si de prin 2007 pana in zilele noastre, inclusiv la comenzi de dvduri, carti, etc

    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, se pare ca e doar un memo pus de americani. :) Art. 9 si 10 din Tratatul de la Roma se refera la libera circulatie intre statele europene a marfurilor provenite dintr-o tara terta nemembra si spune ca bunurile vamuite si cu toate darile platite in tara de intrare nu vor mai suporta alte taxe in tarile de tranzit sau in cea de destinatie.

      Delete