Pages

Friday, March 21, 2014

Crema de dus cu mac si lapte de bumbac Le Petit Marseillais - review

Cand sa abandonez (temporar :D) gelurile de dus in favoarea sapunurilor solide, ce-mi iese-n cale?!? Micutul marseiez, bien sûr! Fluiera, se pare, a plictiseala si singuratate pe un stand, dar am avut inima de piatra si l-am ignorat pe moment. Spleen, astenie de primavara? Tot ce se poate... Cert e ca mi-am revenit odata ajunsa acasa, dupa un espresso scurt si o cautare extinsa pe Google. :)) La tura urmatoare de cumparaturi l-am pus in cos pe numitul Le Petit Marseillais Douche Crème Extra Doux Lait de Coton & Coquelicot:



Descrierea producatorului:

Oferiti-i pielii dumneavoastra toate proprietatile nutritive si catifelante ale laptelui de mac si extractului de bumbac. Cu o textura onctuoasa si usor de clatit, spuma sa dezvaluie un parfum delicios si o senzatie de catifelare extrema. Pentru o piele moale, hidratata si hranita.




Plusuri:
  • aroma delicata, inedita in categoria din care face parte, relaxanta si feminina, care persista si ceva vreme, nu prea multa, dupa dus. Nu pot sa o descriu, macii nu au miros in realitate, e florala, o idee pudrata, dar revigorata bine de laptele de bumbac. Cert e ca-i placuta de multa lume: gelul in discutie este singurul LPM care a fost reintrodus in productie dupa cativa ani de la disparitia de pe piata, in urma voturilor consumatorilor intr-un poll de pe pagina de Facebook a firmei.
  • spala foarte bine, se clateste rapid, fara sa usuce pielea, lasand-o nu tocmai hidratata, dar placut curata si catifelata. Nu produce multa spuma, dar asta nu-i afecteaza capacitatea de curatare, ba chiar pot spune ca e unul dintre cele mai eficiente geluri de dus din acest punct de vedere. La prima aplicare am pronuntat merde in romaneste :)), textura parea din aceea grasa, lipicioasa, care nu se clateste, insa m-am linistit in scurt timp, lasa senzatia de piele care scartaie de curatenie fara sa fie agresata.
  • extractele vegetale mentionate pe ambalaj sunt prezente in cantitate mare. Florile de mac provin din agricultura biologica practicata in bazinul mediteranean, fiind culese manual, insa flaconul nu e stantat peste tot cu bio/organic. Primeste puncte si pentru ca nu incearca sa duca clientii in eroare focusandu-le atentia pe un singur ingredient curat, cum fac multe firme din bransa.
  • nu contine parabeni si coloranti.
  • designul ergonomic: poate fi intors in cap spre sfarsit, are in partea superioara niste liniute de plastic in relief pentru o mai buna prindere cu mainile ude.


Minusuri:
  • ambalajul opac si grosier, ce pare mai voluminos decat alte formate pentru 250 ml.
  • consistenta nu corespunde descrierii, e mai mult un gel decat o crema, foarte fluid chiar, amatorii de consistente tip frisca ar putea fi dezamagiti.




Interesant mi s-a parut ca nu Carrefour a adus aceasta marca in Romania, cum pare logic, ci Sarantis, firma franco-elena care a cumparat Elmiplant, in conditiile in care LPM apartine de Johnson&Johnson. Oricum, avem la dispozitie inca o marca atragatoare prin combinatiile aromatice deosebite, ale carei produse-vedeta sunt cremele corporale si gelurile de dus: https://www.lepetitmarseillais.com/douches. :)


8 comments:

  1. si eu le-am vazut, Doamne cum m-am mai uitat la ele si am suspinat, ador ambalajele, denumirea, au un marketing bun :P O sa mi-l cumpar pe cel cu vanilie ,abia astept

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu incepi testarile cu produsele pentru par?!? :P

      Delete
  2. am ramas cu gandul la gelurile astea de cand am mers in Franta si nu am luat nimic :))
    dar acum se pare ca pot..remedia. Unde l-ai gasit?
    Interesanta descrierea, chiar mi-ar placea sa-l incerc :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Carrefour. In fata standului, cred ca va fi grea si frumoasa alegerea... :D

      Delete
  3. astept review-uri si la produsele pt par, nu am curaj altfel :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produsele aduse la noi, probabil nu toate, au formule noi, review-urile de pe site-urile franceze sunt cam inutile... Am verificat un sampon si avea ingrediente total diferite, mai numeroase, fara siliconi si parabeni.

      Delete
  4. great product,thank you for sharing
    it must be awesome
    hope you have a nice day
    keep in touch,dear

    http://me-poppy.blogspot.com/

    ReplyDelete