Pages

Saturday, May 28, 2016

Produse terminate (19)

Dupa volumul pungii, ma asteptam sa fie mai multe chestii consumate, insa, bine ca am scapat si de acestea, nu mai am stocuri ca pe vremuri. La cate geluri de dus / sampoane (problema mea principala) am ajuns sa detin in prezent, pot sa ma consider aproape vindecata.

Sa le luam pe rand:


Sampon-crema non-spumant Yves Rocher LowShampoo - un balsam normal, imbunatatit cu decyl glucoside, un surfactant delicat. In afara parfumului delicat de meri infloriti, nu mi-a lasat nicio impresie deosebita. Teama mea principala a fost sa nu-mi provoace caderea parului, asa cum am patit-o incercand co-washing-ul cu balsamuri normale, acum multi ani. Nu a fost vorba deloc de asa ceva, insa nu mi-a hidratat in mod deosebit lungimea si nici ideea de doi quats care adera la scalp si fir mai tare decat siliconii nu ma incanta peste masura. 

Sampon-tratament cu acid salicilic si climbazol Gerocossen Capilmed - unisex, translucid, parfumat cu ulei esential de lavanda, mi-a lasat scalpul fericit si coama cu volum. Destul de bland (pe baza de SLES), formula putea fi mai curata, dar se observa o recenta inclinatie spre asa ceva la Gerocossen, sperante sunt... Spre deosebire de alte firme locale, au, in plus, bunul-simt sa-si afiseze pe site listele de ingrediente. L-am utilizat doar pe post de sampon normal, de intretinere, nu cele doua fiind substantele active ce dau rezultate impotriva matretii in cazul meu. Chiar si asa, cred ca e unul dintre cele mai bune sampoane romanesti pe care le-am incercat vreodata, o sa iau, in mod cert, si alte versiuni. 

Sampon pentru par vopsit Nectar of Nature - ultimul flacon pe care il mai aveam, sunt curioasa sa vad daca noua versiune,  Nectar of Beauty cu rodie si ulei de jojoba, imi va placea la fel de mult.

Pasta de dinti non-spumanta Auromere - are gust de geranium si cardamon, mai lejer de lemn dulce, putin mai parfumat decat celelalte paste Auromere, Cu parere de rau pentru combinatia aromatica, in mod paradoxal, prefer variantele cu SLS de la aceeasi firma, deoarece curata mai rapid si eficient limba / gingiile si nu se lichefiaza ca aceasta, necesitand dozari suplimentare. Poate reusesc sa prind pe iHerb si vechea pasta cu menta, am observat ca e des la oferta, probabil incearca sa scape de  ea si sa aduca noua varianta mai curata, fara sulfati, dar care nu m-ar mai tenta.

Lotiune de corp cu unt de cacao si macadamia Elmiplant Silky Radiance - Aleluia, dupa ani si ani, am incercat-o si eu! S-a terminat foarte repede, parfumul de crema de zahar-ars / prajituri face aplicarea foarte placuta, intra repede in piele, fara sa lase urme grase, hidrateaza binisor daca nu ai nevoi deosebite. Nu contine ingrediente ultra curate, dar macar au inlocuit uleiul mineral cu cel de masline, iar per total e foarte reusita, chiar fara sa pomenim de raportul calitate-pret. 

Crema cu probiotice si vitamina C Andalou Naturals - nu face minuni, dar e usoara, intra repede in piele, fara senzatie de pelicula si ilumineaza nitel. Ma gandesc sa imi achizitionez versiunea mare.

Gel de dus Dove Sweet Cream & Peony - dupa cativa ani in care nu m-am atins de produse Dove, am stiut, cand am zarit acest gel pe un site strain, ca nu o sa ma pot abtine cand va sosi si la noi, chiar daca linia Purely Pampering nu a fost niciodata preferata mea. In plus, eram curioasa si de textura, dupa schimbarea destul de recenta a formulelor. Da, nu mai este baza atat de grasa ca a vechilor INCIs, curata si se clateste parca ceva mai bine, dar izul acela al Dove-urilor tot se simte. Textura e una potrivita pentru iarna; il am de la sfarsitul lui februarie, de cand a aparut, zile reci au fost, insa n-am intins mana dupa el continuu. Pentru o piele uscata cred ca e perfect, nici sulfati nu contine... Nu aduce a bujori adevarati, parfumul e unul mai complex, fin, dulceag-floral, cel mai frumos pe care l-am simtit pana acum la aceasta marca.

Gel de dus Cien cu paciuli si garofite - editie limitata, nu pot sa-mi dau seama ce marca au mai copiat cei de la Lidl de data aceasta, dar au facut o treaba minunata. Mi-a placut mult de tot in zilele reci, parfumul e unul intens, original, se mentine pe piele si capacitatea de spalare / clatire, consistenta sunt mult mai reusite decat a versiunilor permanente.

Gel de dus cu proteine din lapte Lactovit Nutritiv - unul din preferatele mele, contine substante faine intr-o baza nu prea clean, insa nu ma satur niciodata de efectele si mirosul lui de curat, daca ar fi sa aleg un sigur produs pe termen lung, un flacon mare din acesta ar fi.

Gel de dus cu unt de shea si acacia Le Petit Marseillais - i-am dedicat o recenzie luna aceasta, e aproape identic cu gelurile cremoase de la Yves Rocher. Imi place mult, doar ca miroase a mimoza, nu a salcam.

Gel Cien Intimate - era mai buna varianta pe care au retras-o de pe piata, aceasta miroase a bambus si nu difera prea mult de un gel normal de dus. 


Lotiune micelara Hydra Science - si acesteia i-am scris review, am mai avut-o si as mai cumpara-o.

Sapunuri lichide Cien Romance in Paris Purple Love / pere si corcoduse - primul miroase a violete, l-am luat in dublu exemplar chiar, al doilea, fructat-acidulat. Cele nou-aparute, Cien SPA, in flacoane cilindrice, cu arome tropicale, sunt mai delicate, usor cremoase, m-as orienta acum spre ele...

Gel de dus Cien Indian Fruit - m-a atras initial parfumul, insa, cum, in general, prefer alte note decat cele fructate, mi-a luat o gramada de timp sa-i vin de hac. Interesanta aroma, dar si in cazul de fata se potriveste observatia de mai inainte: gelurile recent sosite la Lidl sunt mai bine realizate din toate punctele de vedere.

Balsam Kallos cu proteina din casmir - miroase foarte chimic, insa functioneaza OK, nu mai rau decat un produs similar de supermarket. Ma felicit pentru ca am reusit sa-l consum pana la capat, am descoperit ca pot avea rabdare sa termin un bidonas, oricat de voluminos ar fi el, daca nu am inca n altele in paralel, care sa ma streseze.


Minus 16, dintre care 7, in format mare!

4 comments:

  1. Harnicuta ai fost! Imi plac produsele de la Lidl, dar urasc faptul ca pe majoritatea gelurilor de dus, mai ales pe cele editii limitate, nu sunt trecute aromele. Nasul meu nu este bine educat in ale distinge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vorba aia, "Ghinion"! :)) Uneori, Lidl Franta si Italia pun astfel de detalii in descriere. Ultimele aparitii, SPA & co sunt chiar mai misto decat cele produse de marci foarte cunoscute.

      Delete
  2. Din cand in cand te vizitez si vad ca n-ai mai scris nimic. Mai spune-ne, te rog, ce ai mai incercat. Imi plac mult review-urile tale, pt ca esti exigenta si atenta la ingrediente, fara a fi totusi snoaba. Ai un stil deosebit! Si fa-ti si o pagina de Facebook sau cont pe Bloglovin, pentru a fi mai usor de urmarit, please!
    Toate cele bune

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos, am sa incerc Bloglovin', insa in perioada asta nu prea am timp de scris, din pacate...

      Delete