Pages

Sunday, December 23, 2018

Produse terminate (30)

A venit si randul ultimei ture de empties pe anul acesta, observ ca am ramas fidela unor preferate, mai am de luptat cu rezervele care n-au sfarsit parca... In continuare, nimic foarte diferit de raportat:



Spuma de baie Balea cu vanilie si zahar brun - notele n-au nicio legatura cu denumirea, l-am cumparat pentru ca aducea a un desert cu lamaie. Prea anemic la contactul cu apa, a sfarsit pe post de sapun lichid.

Gel de dus Nature Box cu ulei de macadamia - al doilea produs din aceasta categorie lansat de Henkel in 2018, dupa Barnangen, se lauda cu uleiuri presate la rece, ingrediente din surse fair trade, proiecte de dezvoltare a comunitatilor agricole din India si Nigeria, 25% plastic reciclat in ambalaje si compozitii ceva mai curate, fara parabeni si coloranti artificiali. Suna bine, dar, in realitate, compozitia nu-i deloc inovatoare fata de ceea ce se gaseste deja pe piata. Gelul in sine e ok, nu imi agreseaza pielea ca fratiorul Barnangen, dar nici nu ma face sa intind mana dupa o alta versiune. Parfumul mi-a placut cel mai tare (nici puternic, nici sintetic), dar nu ar fi prima oara cand il simt, miroase ca o combinatie intre gelul vechi de la Elmiplant, cel cu lapte de bumbac si miere (identic cu ca Nectar of Nature argan) si o editie limitata de iarna de la Yves Rocher (portocale & cacao sau pere & cacao, nu imi mai amintesc exact).

Syndet Dove Cream Oil - l-am mai avut, parfumul ambrat e perfect in anotimpul rece.


Gel de dus exfoliant Balea cu fructe de padure si magnolie - nu stiu daca am mai scris pe aici, dar mi se pare ca 90% dintre descrierile parfumurilor produselor Balea nu au absolut nicio legatura cu realitatea. Acesta, de exemplu, mie imi aduce aminte de prune, motiv pentru care l-am luat in dublu exemplar. Curata desul de agresiv, nu am simtit nicio textura de crema-ulei de dus, bine ca au renuntat la SLS odata cu microplasticul si au scos deja o versiune noua de peeling fara sulfati, cu particule exfoliante de origine vegetala.

Gel de dus Bath & Body Works Twilight Woods - perfect din punct de vedere functional, prost pe partea de INCI. Primul gand dupa ce l-am desfacut: fructe de padure stropite cu aftershave ieftin. Cand am consumat mai mult de un sfert si am putut sa-l agit eficient, am simtit si notele de caise, nimic mai mult. Nu miroase puternic in timpul spalarii, iar parfumul nu se mentine pe piele.

Gel de dus Cottage cu cirese negre si fistic - are o consistenta de lapte si pare, intr-adevar, hidratant in timpul aplicarii, dar senzatia dispare dupa uscare, aroma e draguta, dar artificiala, de umplutura de bomboane de ciocolata.


Balsam de buze LVLY by Paola Maria - dintr-o linie realizata de DM in colaborare cu o vloggerita germana. Compoztia ar fi fost senzationala daca nu o diluau cu ulei de rapita ca sa-i pastreze pretul mai mic. Prima parte a fost mai solida, dar nu l-am abandonat, multe strugurele naturale au aceeasi problema, se solidifica neuniform, spre sfarsit a fost atat de cremos, ca nu isi mentinea forma. Nu e unul dintre cele mai eficiente produse, insa protejeaza bine, pelicula se mentine multe ore si e o placere sa-l aplici, atat datorita consistentei, cat, in special, aromei discrete si delicioase de miere si catina.

Esantioane L'Occitane - am trecut prin mai multe, incerc sa le termin, serumul cu imortele ar fi de tinut minte.

Crema-gel Balea Aqua - nu am gasit versiunea mai noua, de gel si am facut o alegere de moment mai putin inspirata. Pe vreme calda nu mi-a placut, mi se parea inutila, conferea un luciu inestetic, in plus, contine si alcool. In toamna am decoperit ca hidrateaza bine aplicata peste noapte, in strat mai gros.

Ser antirid Balea Q10 - luat tot aiurea, de curiozitate, textura oribila de primer siliconat si parfumul puternic m-au facut sa-l indepartez instant dupa prima utilizare. L-am consumat pe corp, unde a fost tolerabil.

Lotiune micelara Elmiplant Detox - usor lipicioasa, listeaza multe substante benefice tenului, spre deosebire de produsele similare de la alte marci.

Spuma de corp Balea Body Perfektion Mousse-to-Oil - o editie limitata de iarna trecuta (a aparut si anul acesta, cu alt design), pe care am plimbat-o nedeschisa prin sertare pana in toamna, cand am realizat ca expira plina in curand. Regret ca nu am deschis-o mai devreme, e superba! Parfumata discret, elegant si persistent, se transforma intr-un ulei non-gras ce se absoarbe complet, lasand pielea fina, supla, elastica. Formula e una vegana, dar nu perfect curata, cu unt de shea si alte 5 uleiuri (de marula, migdale, babassu, jojoba, floarea-soarelui).


Sampon Head & Shoulders Clinically Proven Solutions Scalp Relief - spre deosebire de H&S-ul normal, acesta contine ALES si ALS ca surfactanti si sulfura de seleniu pe post de ingredient activ (aceeasi din Selsun Blue sau Vichy Dercos). Spala intens, se clateste rapid, racoreste usor scalpul, m-a scapat de problemele cauzate de sampoanele Lush imediat (le si previne, cat timp le altenez). Minusuri: mirosul specific (il au toate sampoanele cu aceasta substanta), ingrasa parul mai repede, pentru ca-l si incarca din greu cu siliconi pana la varfuri. 

Sampon Alverde Nutri-Care - fara sulfati, cu uleiuri bio de argan si migdale, spala bine si se clateste usor. Chiar daca este indicat pentru parul uscat, nu incarca deloc, m-am inteles de minune cu el, o sa mai fie pe lista de cumparaturi.

Masca de par Balea cu vanilie si ulei de migdale - parfumata discret si deloc dulce, fara silicon, are o consistenta fluida, de balsam apos, este usor de intins si clatit, dar nu am vazut prea mare efect. Intre timp, i-au schimbat usor formula.


Gel Jessa Extra Sensitiv - multifunctional, fara parfum sau sulfati, l-am luat din nou.

Sapun Fruit Passion cu limeta si nuca de cocos - spala ok, combinatia aromatica pare foarte proaspata si tentanta la rece, doar ca in timpul utilizarii se transforma si lasa pe epiderma un miros neplacut, cel mai probabil, din cauza grasimilor animale neprelucrate bine inaintea saponificarii. Sau am nimerit eu un lot cu probleme. N-ar fi trebuit, dar l-am ras si am spalat lavetele de praf din microfibra.

Gel antibacterian pentru maini Touch Classic - probabil functioneaza...

Sapun lichid Malizia cu menta si ceai verde - miroase proaspat, contine triclosan.


Apa de gura Listerine Mild Taste Teeth & Gum Defence Soft Mint - in sfarsit, ceva care nu arde mucoasa bucala de la aceasta marca! 

Paste de dinti Splat Professional White Plus si Active - prima nu albeste, dar mi-a placut, in mare, este delicata din toate punctele de vedere, iar pe a doua am mai avut-o in format normal, e sub forma de gel, nu ma omor dupa ea. Mai mult din cauza formulelor nu prea curate, pastele Splat in ambalaj alb imi plac mai putin decat Splat Biomed, dar le prefer oricand marcilor de mai jos.

Pasta de dinti Blend -a-Med Complete Protect Expert - banala, mai am una de consumat.

Pasta de dinti Colgate Natural Extracts Radiant White - singurul plus: senzatia de prospetime, una intensa, care nu arde. La inceput nu mi-a placut aroma, simteam anason, dupa ce m-am obisnuit cu ea, am iubit-o, seamana cu apa clasica de la Listerine. Nu albeste, sarea nu se simte aproape deloc, contine SLS, face prea multa spuma. 


Fara mostre, servetele & co, 23. Stiu ca or sa ma entuziasmeze aparitiile de la inceputul noului an, mai ales ca lucrurile iau o turnura mai mult sau mai putin fortata spre eco-friendly in industria cosmetica, dar sper sa ma mentin pe aceeasi linie de low buy, consumand cu drag si spor excesul, in asteptarea unor formule noi, usor accesibile, adaptate vremurilor.

2 comments:

  1. Pe mine nu m-au atras deloc produsele de la Nature Box.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mda, puteau sa sara peste astea si sa lanseze direct produsele fara sulfati. Cred ca o sa testez Barnangen Pure (Henkel) si La Provencale (L'Oreal) daca le aduc la noi.

      Delete