Pages

Friday, April 20, 2018

Cea mai simpla metoda de a comanda cosmetice LUSH de pe un magazin online oficial

De la un timp, ma surprind frunzarind cu mare placere hashtagurile #zerowastebathroom, #lowwaste, #zerowastechallange si altele din aceeasi categorie, actiune ce m-a facut sa observ un produs care apare obsesiv in feed-urile persoanelor din aceasta comunitate: samponul solid Lush. Atat mi-a trebuit, mi s-au reactivat antenele, trebuia neaparat sa pun mana pe el.

Primul contact cu Lush l-am avut acum vreo 9 ani, eram mare fana a aromei Karma, apoi am descoperit cu ce se mananca ingredientele si am inceput sa-l vad pe necuratu' in SLS, au intervenit indiferenta, uitarea, astfel incat am aflat tarziu ca marca a parasit Romania.

Pe fast-forward, acum doi ani m-a trasnit, tot asa, ca trebuie neaparat sa dau o comanda pe site-ul din UK, deh, tara noastra era pe lista verde. Dupa ce m-am invartit si am pierdut o gramada de timp alcatuindu-mi un cos virtual ideal, la momentul platii mi-a fost refuzat cardul. OK, incerc prin PayPal. Asta redirectioneaza in gol, aiurea, nu functioneaza. Sun la banca, nicio problema. Sterg cookies, incerc cu alt browser, nimic. In cele din urma, le trimit mail. La care o doamna imi raspunde ca ei livreaza in RO, dar sistemul lor nu accepta carduri romanesti, sa incerc cu unul inregistrat in UK. Say what??? Nicaieri nu era mentionat asa ceva, in plus, e binecunoscut faptul ca minunatul si selectul site Lush a fost hackuit in mod repetat timp de luni de zile, iar datele clientilor, furate. Bancile altor tari ar fi trebuit sa baneze tranzactiile cu ei, nu invers. M-am abtinut sa-i raspund, insa cred ca am si acum mesajul, intentionam sa le fac plangere la vreun organism european. Pana la urma, le-am transmis telepatic numai ganduri bune si am pus cruce pe Lush, desi am avut ocazia sa le trec pragul in diverse iesiri sau sa cumpar prin intermediari.

Revenind in zilele noastre, dupa cum povesteam in introducere, mi-a revenit pofta de produse Lush (i-am mai iertat putin, acum ca sustin si cauza padurilor din Romania, cam futil, daaar...). De sampoane solide, mai precis. Doar pentru parfum si pentru flacoane de plastic in minus prin casa, macar pentru o perioada. Sunt constienta ca-s pucuri de SLS, ca produsele Lush au preturi prea mari pentru ceea ce sunt, scuza mea este ca nu pot gasi sau copia unele arome de-ale lor in produse home made, e contraproductiv sa cumperi pentru uz personal anumite absoluturi si uleiuri esentiale de 50 € / 5 ml.

Cautand prima oara oferte bune la cele din poza pe ebay, am descoperit dupes facute de chinezi, le-am gasit in numar mare apoi si pe Aliexpress. Am fost tentata sa-mi iau, in mod sigur, tot aceeasi baza au, insa am zis pas cand mi-am amintit ca pot trece si doua luni pana vin, plus, nu au cum, teoretic, sa miroasa la fel de bine ca originalele.

"Marea descoperire" am facut-o uitandu-ma in ograda vecinului, dupa ce am incercat sa ma aduc la zi cu noutatile (noutati doar pentru mine, dupa atatia ani), colectia speciala de Paste si am observat ca disponibilitatea produselor varia de la site local la altul. Mi se parea ciudat ca exista magazine in Bosnia, Macedonia, Ucraina, Ungaria si la noi ...pauza. Luandu-le la rand, imi sare in ochi optiunea de a schimba site-ul bulgaresc pe versiunea in limba engleza si moneda, in euro.


Sa nu-mi vina a crede cand am citit traducerea, practic, aveam Lush la o aruncatura de bat, cum de n-am aflat pana acum?! Partea frumoasa: ofera optiunea platii in sistem ramburs, la livrare, lucru pe care nu l-am vazut la magazinele online din Germania si UK (singurele care livreaza in RO la momentul actual, din cate stiu). Nicio diferenta fata de o comanda locala, am plasat-o seara si nu a venit a doua zi, ci in a treia, dimineata. Am platit curierului de la Cargus pretul cosului plus 24 de lei transportul.


Sampoanele au sosit ambalate individual in hartie cerata (cea colorata, din coltul de jos, stanga), am primit mostrele pe care le-am bifat, desi nu m-am asteptat sa fie toate in stoc (trebuia sa le aleg mai cu atentie), cutia a fost micuta si o bucata de carton mai subtire in interior a protejat bine. Deci, tot de pe Lush Bulgaria o sa mai comand daca ma mai vrajeste ceva pe viitor.


Postarea de sus a fost cu scop de informare si pentru a-mi decarca nervii, n-am cum sa scriu recenzii atat de devreme si nici nu conteaza, la cate sunt deja pe net. Doar cu privire la parfum, pot sa mentionez ca Jason and The Argan Oil miroase frumos, dar nu cum ma asteptam, nu seamana nici cu gemul de trandafiri, nici cu florile proaspete, Jumping Juniper, deloc aspru, cum ar parea din insiruirea extractelor, Seanik e floral-curat, aproape celest, pana inspiri mai adanc si se simt algele, Godiva e pe gustul meu, aduce a sute de iasomii in floare, iar Honey I Washed My Hair miroase superb, fiind cel care a parfumat tot pachetelul. 



7 comments:

  1. Life saver article! multumesc mult, a functionat :D

    ReplyDelete
  2. Ati achitat coletul in lei la curier? Sau in alta moneda?

    ReplyDelete
    Replies
    1. In lei. Insa au trecut doi ani de atunci, intre timp au schimbat site-ul... Daca ai de gand sa dai comanda, verifica, totusi, cu atentie, termenii si conditiile, sa nu fi modificat ceva si pe acolo.

      Delete
  3. Very useleful! Thank you! Tocmai ce vazusem taxa de livrare actuala din UK: 130 RON vs 24 RON din Bulgaria :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din pacate pe produsele comandate Bulgaria scrie Made in Croatia. Si se simte o diferenta notabila, fata de cele Made in UK. Din magazinele lush din Romania am luat doar produse made in UK. Banuiesc ca in Romania erau aduse de la fabrica din UK, nu de la cea din Croatia.

      Delete