Pages

Sunday, November 22, 2020

Produse terminate (37)

 Empties de toamna, cu produse ramase din vara... In asteptarea trendului de cosmetice solide, recent adoptat (fortat) chiar de gigantii din industria de profil, sper sa stau in continuare in stand-by, consumand cu drag si spor ce mai am prin casa.



Gel de dus Dove Nourishing Secrets Revitalising Ritual - rozaliu, fluid, cu goji si ulei de camelie, fara sulfati. L-am cumparat online cand nu aparuse inca in magazinele fizice, stiind doar ca imi place formula mai lejera, non-grasa a gamei inspirate din ritualurile de ingrijire din diverse regiuni ale globului. Tinand cont ca nu ma dau in vant dupa aromele fructate, mi-a placut destul de mult, miroase feminin, primavaratic, a macese zdrobite amestecate cu note florale

Lotiune de corp Elmiplant Beloved Musk - merge atat de bine pe vreme calda, formula ok, intra in piele usor, atat pe epiderma umeda, cat si uscata, hidrateaza mediu. Punctul forte ar fi persistenta parfumului, care se mentine multe ore.

Gel de dus Tesori d'Oriente Muschio Bianco - l-am cumparat impreuna cu precedentul, dintr-un impuls de moment, insa miroase ceva mai complex. La inceput, am simtit foarte pregnant lacramioare, la dus, s-a transformat in ceva mai pudrat ca Elmiplantul, fresh, racoritor, unisex. 

Gel de dus Tesori d'Oriente Thai Spa -cu hibiscus si ulei de tamanu. Si pe el l-am luat pe canicula, cu gandul sa-l incerc o data si sa-l las deoparte pana vine toamna. Parea destul de verde, botanic pentru vara, dar anumite note parca nu-l recomandau direct. Ma bucur ca l-am testat imediat, am descoperit ca il prefer pe multe grade Celsius, cand miroase ca pamantul reavan/muschiul de padure infierbantat la soare plus tuberoze, floral-ametitor, superb. Pe frig, in combinatie cu apa fierbinte, nu mi se mai pare atat de fain, nota de paciuli iese in evidenta fara partea calda, astfel incat aroma finala devine usor aspra, masculina, destul de comuna. 



Gel de dus Felce Azzurra Relax - violet translucid, l-am utilizat sporadic, formula imi place mult deoarece curata eficient, fara sa lase film de niciun fel, insa parfumul a fost unul dubios, in genul vechiului Le Petit Marseillais, care aducea a otet de lavanda. Desi sugereaza aceeasi planta si miere pe eticheta frontala, in realitate, ca la mai toate gelurile marcii, parfumul este unul construit pe trepte, astfel incat genereaza un dus revigorant, proaspat, cu lavanda rece acoperita de zmeura acra, citrice si usoare urme florale.

Gel de dus Palmolive Aroma Sensations Feel Loved - cu uleiuri esentiale de lavanda si paciuli pentru parfum, imbogatit cu uleiuri de cocos si jojoba pentru protectia pielii. Nici la acesta nu se simt clar lavanda si nuca de cocos, dar in sensul bun, aroma e una foarte frumos lucrata, delicata si feminina, relaxanta. 

Spuma de dus Cien Sensual Oriental Beauty - cu unt de shea si ulei de susan, miroase a coaja uscata de portocala si condimente. Ca si perechea ei cu flori de cires, a fost perfecta pentru spalat mainile, care au mereu nevoie de ingrijire in plus. Nu imi plac deloc astfel de produse pentru corp, pur si simplu simt cum maglavaisul "hidratant" alcatuit din compusi cuaternari si uleiuri incarca epiderma si trebuie sa reiau urgent toata operatiunea cu ceva super degresant sau exfoliant.


Sampon Ultra Dolce cu musetel si miere - formula e cea clasica, a vechilor produse din linie, destul de delicata, curata bine si nu incarca parul. Nu miroase a planta din denumire, nici dulce de la produsul apicol, parfumul e unul foarte proaspat, de ierburi amarui si se mentine in par pana la urmatoarea spalare. Deja, in unele tari, a aparut si sub forma de sampon solid, sper doar sa-i fi pastrat aroma si sa vina si la noi cat mai repede.

Masca de par Kallos Multivitamin - al patrulea ingredient este uleiul de avocado, are si ceva siliconi, descurca si hidrateaza destul de bine, mirosul e unul relativ neutru.

Sampon Nectar of Bio Soft - cu ingrediente provenite din agricultura bio, certificat COSMOS Organic. Imi plac sampoanele pe baza de ALS, deci, trebuia sa-l incerc. Sucul de aloe vera e al doilea ingredient, are si guar hydroxypropyltrimonium chloride, care mie imi cam incarca, in general, parul, insa, in cazul acesta, nu am simtit nimic in plus. Spala foarte bine, nu imi deranjeaza sau usuca scalpul si da, lasa parul neasteptat de moale. Mi-ar fi placut sa miroasa chiar a tiare, dar e mai dificil si scump fara note sintetice, aduce a migdale improspatate lejer cu o picatura de lamaie. Nu stiu cat o sa mai existe aceasta marca proprie, Carrefour a lansat recent alta colectie "verde", fara sulfati, sub un nume nou.

Tratament antimatreata pentru scalp Elvital Planta Clear - al doilea flacon, cu pirocton olamina, mentol si uleiuri esentiale. Foarte fain, mai ales in lunile calduroase, se aplica la radacina, dupa spalare, racoreste intens si pastreaza scalpul curat, relaxat si fresh intre spalari. 



Spray cu apa Balea - H2O

Gel spumant purifiant Gerovital Stop Acnee - fara sulfati, curata delicat, fara sa usuce tenul. M-a enervat consistenta care se gelifia si infunda constant pompita.

Ser The Ordinary Marine Hyaluronics - am simtit o reala hidratare, in comparatie cu acidul hialuronic normal.

Apa micelara 3 in 1 cu aloe vera Plant Line - pentru ten normal si mixt, curata bine, contine parabeni.



Periuta de dinti cu maner din bambus Dentalux - duritatea perilor e medie spre moale, nu zgaraie, curata foarte bine, neasteptat de buna pentru doar 5 lei. Desi folosesc, in principal, varianta electrica, am nevoie de asa ceva pentru pastele mai abrazive. Lidl urmeaza sa lanseze in perioada urmatoare apa de gura Dentalux Nature (plus o gramada de alte chestii noi sub marca Cien Nature), ca tot e strans galopul spre marci proprii curate al marilor lanturi de retail.

Apa de gura Pasta de Capitano cu ghimbir - fara alcool, dar cu un gust real de palinca si cu destul bicarbonat de sodiu sa o faca si mai neplacuta. Ghimbirul nu reuseste sa acopere dezastrul aromatic. Pe cat de mult mi-a placut pasta aferenta, pe atat de mult am asteptat sa scap de acest produs.

Gel Pasta del Capitano Difesa a 360° - albastru, cu gust slab mentolat, cam basic, singurul plus ar fi lipsa sulfatilor.

Pasta de dinti AZ Pro Expert - densa, abraziva, dar fara sa raneasca gingiile, cu un gust puternic de menta si anason, si el, fara sa arda, super. AZ e alt nume sub care se vinde Blend-a-med in alte tari, iar acesta incercat de mine nu seamana cu niciun BaM de pe piata noastra, e o diferenta enorma de calitate.

Pasta de dinti Mentadent P - cu gust mediu, predominant de cuisoare si citrat de zinc, pentru protectie impotriva placii de pana la 18h. fara triclosan (este precizat clar pe spatele tubului, deoarece versiunea veche ajunsese celebra gratie acestei substante), spala bine, prelungeste considerabil prospetimea de dupa periaj.

Pasta de dinti Blend-a-med 3D White - ok, nu albeste deloc, nimic deosebit.



Deodorante Balea Golden Moon si Pink Blossom - fara saruri de aluminiu, cu alcool, dupes dupa Alien si La vie est belle.

Sapun Tesori d'Oriente Orchidea della Cina - parfumat, un fel de syndet, ca are si un surfactant combinat cu sapun obtinut prin metoda clasica, produce o spuma matasoasa, alunecoasa, diferita de produsele normale. Din pacate, tot usuca pielea. Versiunea mea e cea veche, intre timp, au aparut sapunuri noi, cu alta forma, in ambalaj de carton, vegane, cu formula, cel mai probabil, imbunatatita.



Gel pentru igiena intima Dermomed cu extract de lichen - nu prea curata formula, cu sulfati si alte minunatii, cu efect racoritor, nu mi-a placut consistenta, prea gelifiata si alunecoasa.

Sapunuri lichide Cien White Tuberose si White Cotton & Jasmine - bune din punct de vedere tehnic, dar, daca le duceam la nas inainte sa le iau de pe raft, nu le mai puneam in cos. Primul miroase a pudra de bebelusi, al doilea, a balsam de rufe ametit cu un mosc foarte sintetic. 


Minus 27!


2 comments:

  1. Bună. Ai încercat pasta de dinți indiana Vicco Vajradanti ayurvedic? Dacă da, ce părere ai de ea, și de ingrediente?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am incercat-o. Are SLS si potentiale extracte iritante, depinde de sensibilitatile proprii. Problema ar fi cu lipsa fluorurilor sau hidroxiapatitei, in cazul in care consumi dulciuri, carbohidrati de orice fel sau ai o dieta vegana. Daca alegi sa treci pe produse fara fluor, foarte importanta este dieta, care trebuie sa contina considerabile surse naturale (preferabil, animale de ex:ficat, ficat de cod, branzeturi maturate...) de vitaminele K2, D3 si minerale.

      Delete