- Yves Rocher cu urzica, purificator - avand ALS, il folosesc dupa cum sugereaza si numele: pentru curatare in profunzime, rar. Surfactantii secundari sunt delicati, caracteristici cosmeticelor organice, prin urmare produsul final nu este atat de agresiv pe cat m-as fi asteptat de la o compozitie standard cu ammonium lauryl sulfate. De uscat lungimea, da, mi-o usuca, nici n-as indrazni sa il utilizez la fiecare spalare. N-am observat nicio influenta asupra productiei de sebum, doar un scalp foarte curat; nu extractul de urzica e ingredientul activ cel mai eficient, chiar daca e pus in cantitate importanta, ci zinc gluconate, un antiseboreic. Mirosul este cel caracteristic produselor cu bambus, de iarba proaspat taiata, destul de intens incat sa deranjeze persoanele care inclina spre parfumuri mai usoare sau dulci. L-as mai cumpara doar pentru aceasta calitate.
- Nectar of Nature cu lemongrass, antimatreata - nu am problemele carora se adreseaza, l-am cumparat in principal pentru miros: foarte proaspat, putin mentolat, perfect pentru canicula. Extractul de citronella are efect antibacterian si repelent, insa este prezent in compozitie in cantitate foarte mica. Piroctone olamine (substanta activa impotriva matretii) poate combate caderea parului chiar in cazuri grave, fara sa subtieze diametrul ca zinc pyrithone (activul din Head & Shoulders). A fost o surpriza placuta acest sampon: isi face treaba foarte bine, se clateste usor, nu imi usuca firul. O nota buna primeste si flaconul pentru transparenta si ergonomie (usor de manipulat cu mainile ude, poate fi asezat in cap spre sfarsit).
- Ultra Doux Heritage de Provence cu extract din frunze de maslin si ulei esential de rozmarin - cu toate ca, la fel ca in cazul variantei cu lavanda, au adaugat putin parfum pentru a indulci notele aspre ale uleiului eteric, notele sintetice nu sunt evidente. Contine destul de mult olive leaf extract, un activ foarte puternic si relativ nou care, pe langa proprietatile antioxidante, are capacitatea de a distruge mecanismele de inmultire la o multitudine de agenti patogeni, protejand scalpul si conservand totodata compozitia. Uleiul esential de rozmarin este cunoscut in special pentru stimularea foliculilor pilosi, fiind eficient in combaterea caderii/stimularea cresterii parului. Dintre cele trei sampoane, pe acesta l-as cumpara din nou, chiar daca nu fac asta aproape niciodata. Pe langa aroma ce ma incanta peste masura, nu mi-a provocat nici cele mai mici deranjamente ale scalpului si mi-a lasat lungimea neasteptat de moale si hidratata pentru un sampon cu SLES, foarte ieftin pe deasupra.
Ignorand reclamele si ambalajele inselatoare, care ne duc cu gandul la produse mult mai naturale, sunt usor mai periate decat altele din categoria lor. Pentru nevoile mele de moment sunt foarte ok, tinand cont ca nu folosesc sampoane cu sulfati in mod continuu.
Samponul de la YR il astept si eu zilele astea, l-am comandat pentru a-l folosi o data pe saptamana, considerandu-l putin cam agresiv pentru spalat la 2 zile. Iar cel de la Garnier ma atrage, dar in viitorul indepartat, ca deja se aduna cam multe si trebuie sa mai consum din ele:D
ReplyDeleteAstept parerile pe masura ce le consumi... :)
ReplyDeleteNu cunosteam acest blog, desi citesc foarte multe. Sunt incantata de articolele foarte bine documentate, de limbajul folosit si de faptul ca e vizibil, autoarea a testat multe categorii de produse de-a lungul timpului, nu 2-3, cum apar pe multe bloguri. Aduci ALTCEVA in blogosfera, zic eu.
ReplyDeleteAi o pagina de Facebook pt cei interesati sa te urmareasca mai usor, te rog?
Multumesc! :) Nu am inca FB.
Delete