Pages

Sunday, April 18, 2021

Produse terminate (38)

Timpul pentru un nou articol de empties vine, normal, de fiecare data cand se umple punga de reciclabile:

Crema de dus Cien Care Moments - are un parfum de cocos mai de vreme rece, cu note gurmande de fistic, alune prajite (Nutella?), produce o spuma bogata, se clateste relativ repede si lasa pielea hidratata.  

Gel de dus Cosmia Sweet Winter - cred ca a fost a treia iarna cand l-am luat, curata foarte bine, se clateste usor si miroase delicat a mere coapte cu vanilie si o urma de scortisoara.

Crema pentru baie si dus Cien Honey Love - mierea e al treilea ingredient si chiar se simte  hidratanta in timpul spalarii si clatirii, mai putin, dupa, deoarece puterea de curatare/spumare e una ridicata. Parfumul ar putea fi un minus pentru persoanele care nu iubesc produsele apicole, fiind un melanj intens, destul de greoi, nu neaparat foarte dulce, de ceara bruta, propolis si miere. Formula mi-a placut in mod special, nu seamana cu cea a gelurilor obisnuite, mi-ar placea sa o regasesc si in combinatie cu alte arome.

Sapun Nesti Dante Dei Colli Fiorentini Ginestra/Broom (bucsau) - superb parfumul solar, de inflorescente proaspete, pudrate cu polen,  a ajuns in topul aromelor preferate de la Nesti Dante.

Syndet Dove Cream Oil - cu ulei de argan si note orientale curate. Si el e pe repeat cand temperaturile scad mult, ador senzatia de relaxare pe care o ofera  la contactul cu apa fierbinte. 

Gel de dus Palmolive Nordic Hug - editie limitata de iarna, cremos, cu un parfum feminin delicat, de flori albe, relaxant si fresh in acelasi timp. 

Gel de dus hranitor Cosmia Bio cu extract de masline - fara sulfati, cerificat COSMOS si EcoCert, translucid, extrem de fluid, produce o spuma densa (doar cu un puf/lufa si ceva efort) care adera super bine la epiderma si care nu se clateste extrem usor. Bine, pana te obisnuiesti cu textura mai aparte. Curata bine, surfactantii foarte blanzi nu usuca deloc pielea. Parfumul de frunze de maslin, recreat din uleiuri esentiale, devine foarte puternic combinat cu apa fierbinte comparativ cu ce pare cand il simti direct din flacon: unisex, verde, asemanator cu uleiul de dafin din sapunul de Alep.

Gel de dus pentru hidratare intensa Viorica - translucid, miroase a mere verzi care incep sa se coaca, spala foarte bine, nu contine ingrediente care sa lase pelicula de poliquats, unturi si altele dupa clatire. L-am cumparat crezand ca aduce chiar a salcam alb, dar, in afara acestui detaliu, nu m-a dezamagit.

Sapun lichid Cien Gingerbread - editie limitata de iarna, mi s-a parut ca seamana mai degraba cu vinul fiert la aroma, decat cu turta dulce.

Sapun lichid Balea cu lamaie si ghimbir - parfum fresh, insa usuca mainile.

Gel pentru igiena intima Jessa Sensitiv - perfect, nu am de ce sa-l schimb.


Apa micelara 3 in 1 Plant Line cu aloe vera - pentru ten normal si mixt, cu extract de albastrele, curata bine si calmeaza, contine un paraben. 

Apa micelara Elmiplant Express Effect -cu prebiotice, nufar si extract bio de sofran, se simte super degresant, ok pentru ten mixt si gras. Provoaca usturime in zona ochilor, nu vad rostul pulverizatorului.

Crema de zi Elmiplant Hyaluronic Gold - ca textura, prefer varianta de noapte, dar si cu aceasta s-a impacat bine tenul meu. Chiar daca SPF-ul e putin in formula (10), este vorba de octocrylene, care, in urma unor studii foarte recente realizate la Sorbona si prin SUA, a devenit iar subiect in comisia de specialitate a UE

Ser Elmiplant Hyaluronic Gold - am mai scris de el, o sa-l mai iau.

Balsam de buze Lavera Protect & Repair - ultra emolient si reparator, bio, vegan (nu contine ceara de albine), plin de o multime de uleiuri si unturi naturale, persistent, nu necesita reaplicare. Singurul minus ar fi imirosul intens de ulei de ricin,  principalul ingredient din formula, care, insa, dispare dupa un timp.

Lotiune tonica Balea Med Ultra Sensitive - calmanta, usor racoritoare, cu o formula scurta si faina, pe tenul meu este mai eficienta la retinut apa decat acidul hialuronic simplu. In mod cert, unul dintre cele mai reusite produse din DM si nu numai.

Balsam La Roche-Posay Lipikar AP+M - fara parfum sau ulei mineral (ca varianta precedenta, AP), super hidratant, cu un procent ridicat de niacinamida si unt de shea. L-am folosit pe tot corpul, inclusiv pe ten, excelent pentru vremea rece.

Sampon Head & Shoulders Supreme Micellar Cleanser - fara parfum sau siliconi si fara substanta activa din restul sampoanelor HS deoarece a fost conceput ca prim pas, pentru curatarea scalpului inaintea aplicarii samponului-tratament. In mare parte, l-am utilizat ca sampon de sine statator sau de curatare in profunzime si cred ca-i unul dintre cele mai reusite produse de supermarket incercate vreodata. Produce multa spuma, curata excelent fara sa usuce excesiv, nu il simt pe maini la fel de agresiv ca vechile produse de la ei.

Balsam Preference - nu ma mai vopsesc de multa vreme, dar, cand mai fac rost de el, apreciez. In Germania, acesta si balsamul aferent vopselei Nutrisse, pot fi achizitionate separat.

Sampon PhBio Timo - pentru par gras, antimatreata, super curat ca formula, miroase mai mult a sulfina decat a cimbru .curata excelent, lasand in urma un usor efect racoritor. Initial, am cumparat doar un gel de dus buruienos de la aceeasi firma si, cand am ajuns acasa, cautandu-i producatorul, am constatat ca sampoanele sunt pe baza de ALS (surfactant pe care il iubesc in produsele de igiena), spre deosebire de geluri, fara sulfati. Imi pare rau ca m-am limitat doar la unul, insa valabilitatea de 6 luni m-a oprit pe moment. Sper ca Lidl sa repete oferta, desi PhBio nu e marca lor proprie, ci una produsa in Toscana, de compania italiana The Deck, axata pe cosmetice eco/bio si care detine unul dintre cele mai mari laboratoare de cercetare si dezvoltare in domeniu din UE.

Balsam de par Pantene Hair Biology cu apa de trandafir - balsamurile in flacon clasic de la ei mi se par apa de ploaie, cel de fata este ceva mai rasarit. Textura semi-gel se distribuie cu usurinta, parul ramane hidratat pentru mai multa vreme, se simte lejer, parfumul se mentine si el, singurul moment ciudat e cand realizezi ca flaconul contine fix 160 ml de produs, neincadrandu-se la concentrate eco, pe cand samponul are cei 250 ml regulamentari.

Pasta de dinti Agafia Arctic Berry of Tundra - fara fluor, cu formula certificata COSMOS si EcoCert,, curata foarte bine, nu produce multa spuma, gustul este unul foarte slab, de guma cu aroma de fructe de padure mestecata prea mult si o boare de menta, din cand in cand se mai simte si sarea din compozitie. Impiedica pentru  multe ore formarea placii bacteriene, mai eficient decat multe paste specializate, in schimb, nu reuseste sa pastreze aceeasi nuanta de alb in urma consumului de cafea. De obicei, alternez diverse produse, insa am testat tubul cap-coada exclusiv, sa vad daca pot trece total pe aceasta marca. Inca nu sunt sigura, acum incerc alta de la Agafia...

Pasta de dinti Blend-a-Med 3D White Whitening Therapy Sensitive - n-am observat vreun efect de albire, insa este o pasta placuta la gust, delicata, fara sulfati, cu xilitol.

Pasta de dinti Dontodent Brilliant Weiss - usor abraziva, ceva mai densa si mai eficienta decat versiunea veche, sunt sigura ca i-au umblat putin la ingrediente odata cu schimbarea de look. Si ea are un gust bun, de menta dulce, cred ca imi aminteste de niste lame Wrigley's..

Pasta de dinti AZ 3D White Ultra White -Blend-a-Med italian. Cam toate de la ei au, mai mult sau mai putin, aroma de anason pe langa menta, ceea ce-mi place mult, pe langa intensitatea prospetimii care nu arde. Nu albeste vizibil, doar mentine constanta nuanta.

Fir dentar TodayDent - cerat mai mult cu numele...

Apa de gura concentrata Dontodent - in flacon de sticla, fara fluor, cu alcool si cetylpyridinium chloride, predomina eucaliptul la gust, a tinut o vesnicie pentru ca am utiliza-o sporadic (substanta activa poate pata dantura), desi imi place mult. 

Apa de gura Dontodent Sensitive - cu xilitol si olaflur, fara alcool, am mai pomenit de ea, o sa o  mai cumpar.


Minus 29!

No comments:

Post a Comment