Pages

Tuesday, September 14, 2021

Produse terminate (39)

Cu opt zile inainte de sfarsitul verii calendaristice, hop si eu cu un nou empties, bucurandu-ma sa ma debarasez la timp de flacoane, pentru a face loc aromelor si texturilor autumnale:

Gel de dus Nivea Fresh Clay cu agava albastra si lavanda - mi-a placut parfumul, pe locul doi dupa varianta roz, destul de sofisticat pentru acest nivel, cu accente de cardamon, tonka, mosc, note lemnoase si sarate. Argila ii confera o textura mai cremoasa, insa nu curata in profunzime, cum e precizat pe partea frontala, nu are nimic special din punct de vedere tehnic.

Gel de dus Dove Care & Protect - cu undecylenoyl glycine si benzalkonium chloride pentru efect antibacterian, a doua substanta ar fi, presupun, responsabila de izul medicamentos care devine enervant pe parcursul utilizarii. Din flacon, parea o aroma curata, marin-amaruie, dar se tranforma rapid sub dus. Consistenta e in genul editiei de vara de acum doi ani, cremoasa, fara uleiuri sau alti agenti filmogeni, care curata si se clateste excelent.

Gel de dus Tesori d'Oriente Ayurveda - cu parfum ambrat, mai discret, in comparatie cu alte versiuni TdO, potrivit lunilor reci. L-am consumat destul de greu, ocazional, pentru ca formula acestor produse imi sensibilizeaza (doar) pielea de pe maini, sper sa scoata si variante fara sulfati candva.

Gel pentru igiena intima Jessa Sensitiv - fara parfum, de baza in ultimii ani.


Gel de dus Fa Polynesia Secrets Umuhei Ritual - cu ulei de tamanu si flori exotice, nu atat de agresiv pentru mainile mele ca vechile Fa-uri. Perechea lui mi-a placut mai mult, acesta miroase mai slab, mai mult a hibiscus decat a notele publicate de producator.

Crema de dus Cien Nature cu lapte bio de magarita - editie limitata produsa de San.Eco.Vit Italia. Practic, are aceeasi formula cu gelurile lor cremoase marca bjobj, doar ingredientul-vedeta e schimbat (google "Bagnodoccia cremoso al pompelmo Bjobj"). Parfumul e unul curat, asemanator cu al Lactovit-ului clasic si ceva urme de migdale, iar gelul in sine, absolut incantator: fara sulfati, fluid, dar extrem de cremos, foarte delicat, confera o senzatie matasoasa in timpul dusului si dupa. Spre sfarsitul flaconului, am descoperit ca il prefer pe post de sapun lichid, ma ajuta mai mult decat pe intreg corpul, unde nu am probleme cu deshidratarea & sensibilizarea.

Scrub Dove cu seminte de rodie si unt de shea - cremos, delicat, eficient, consistenta care nu se imprastie peste tot, parfumeaza epiderma pentru multe ore, trecand peste alte produse folosite la dus sau aplicate dupa incheierea operatiunii.

Sapun Eridanous cu ulei de masline - clasicul Papoustanis, cu doar 4 ingrediente, fara parfum adaugat. 

Gel de dus phBIO Achillea - cu extract de coada soricelului, fara sulfati, superb pentru saptamanile cu temperaturi ridicate, spala si se clateste excelent, aroma naturala si intensa de ierburi nu se mentine deloc pentru ca extractele fara fixatori dispar imediat.

Gel de dus Dove Refreshing - inainte, avea o aroma mai naturala de castraveti si ceai verde, insa nu imi placea consistenta grasa si nota de ulei de cocos ranced. Formula noua spala si se clateste perfect, fara reziduuri si note dubioase, insa parfumul e intens, sintetic si bombonicios de nu-mi vine a crede (nitel mai OK se simte dupa dus, in aer). Un punct bonus pentru senzatia usoara de racorire.

Sapun Cien ulei de masline si floare de portocal - alcatuit dintr-o groaza de ingrediente, contine SLS si SCI pe langa uleiurile saponificate, miroase dragut, curat.

Sapun lichid Cien Premium cu portocale si trandafir - ca si cel de mai jos, a tinut mult, pare mai hidratant decat alte produse de acest tip de-ale lor, parfumeaza intens mainile.

Sapun-spuma Cien cu nufar si caise - am mai scris despre el, miroase frumos, revigorant si nu usuca precum alte compozitii similare produse de alte firme.

Sampon Head & Shoulders Clinically Proven Solutions Anti-Dandruff - cu sulfura de seleniu si 4 surfactanti puternici, curata foarte bine, racoreste usor scalpul si poseda o gramada de silicon, incat lungimea sa nu fie afectata prea tare de formula. Mirosul specific substantei active ar fi cam deranjant, mai ales vara.

Sampon Herbal Essences cu menta si capsune albe - fara coloranti sau siliconi, versiunea mea preferata de HE. Din punct de vedere practic, functioneaza identic cu alte versiuni translucide ale marcii, curata in profunzime, nu incarca deloc firul, in plus, parfumul e unul interesant, dulce-sintetic-placut pe partea fructata, rotunjit cu note de iasomie si natural-revigorant pentru scalp de la mentol, plus doua tipuri de ulei esential de menta.

Balsam Timotei cu ulei de avocado - dens, asemanator unei masti, cu aroma dulceag-verde, hidrateaza, descurca neasteptat de usor si eficient parul (gratie siliconilor grei, mai mult).

Spray Balea cu apa - H2O

Lotiune micelara Balea pentru ten mixt si sensibil - contine extract de lavanda, dar nu este deloc parfumat, curata, demachiaza si tonifica intr-un singur pas, matifiaza, indicat inclusiv purtatoarelor de lentile de contact. In plus, e printre putinele pe care nu simt nevoia imperioasa de a le clati imediat.

Gel spumant CeraVe - pentru ten normal si gras, fara sulfati si parfum, cremos, curata in profunzime fara sa usuce. Ca majoritatea produselor dermato, are si unele ingrediente nu prea prietenoase cu mediul, compensate de prezenta substantelor active

Masca-gel & scrub Freeman cu zahar brun si carbune - eficienta si deloc agresiva daca nu se abuzeaza de ea, aroma e una naturala, de cedru, cred, singurul dezavantaj ar fi absenta unui surfactant, dar asta-i doar o preferinta personala.

Parfum-deodorant Balea Golden Moon - dupe Alien, pentru axilele mele nu prea functioneaza, OK pe post de body spray.

Leave-in Balea cu piersici si lapte de cocos - confera o anumita elasticitate firului, hidrateaza, descurca rapid, fara reziduuri grase, parfumeaza pentru multe ore parul.

Deodorant roll-on Elmiplant cu trandafir organic si prebiotice - unul din cele doua fara saruri de aluminiu, aduce mai mult a mosc alb decat a roze, functioneaza perfect pentru mine, inclusiv pe vreme calda. Problema ar fi ca nu suport aplicatoarele roll-on si l-am utilizat rar, preferand piatra de alaun. L-am luat doar de curiozitate si mi-a confirmat asteptarile. INCI:

Tonic pentru scalp Balea - cu extracte in alcool de mesteacan, coada-calului si mentol. Racoreste bine de tot, de aceea il mai utilizez pe post de tonic corporal in zilele caniculare.

Ata de dinti Dentalux Expanding - OK, insa Dontodent Sensitive e mai moale si chiar simti cand se expandeaza.

Pasta de dinti Aquafresh Senses Energising - buna pentru persoanele care prefera produsele mai putin mentolate spre deloc, gustul e unul foarte slab, de grapefruit si lamaie, menta se simte ca o nota de fond, mai mult, dupa periere, cu SLS, fluorurata, nu curata exceptional.

Pasta de dinti Colgate Advanced White Charcoal - foarte comuna la gust si mod de actiune, aproape lichida, curata decent, nu albeste deloc.

Apa de gura Listerine Nightly Reset - a mai fost in astfel de postari, nu mai am nimic de adaugat.

Apa de gura Dontodent Anti-Bakterielle - cu xilitol, fluorura de sodiu, doi agenti antibacterieni si multe extracte de plante, fara alcool. N-are nicio treaba cu versiunea concentrata, ramane, totusi, placuta, fara un gust intens.

Pasta de dinti Agafia Black Birch of Siberia - neagra, fara fluoruri, vegana, cu formula certificata COSMOS si EcoCert. In ciuda ingredientelor foarte interesante daca le luam separat, nu functioneaza nici pe partea de albire/mentinere a nuantei, nici pe cea de pastrare a prospetimii mai mult de zece minute. Curata foarte bine, gustul aminteste de padure, conifere, ierburi, din pacate, partea pozitiva se incheie odata cu periajul. 

Pasta de dinti Zendium Gum Care - una dintre cele mai moderne formule ce pot fi gasite la noi, review, aici

Pasta de dinti AZ Complete Extra White - nu prea mentolata, cu o urma de lemn dulce, doar atat cat sa ofere prospetime prelungita, nici abraziva la nivelul altor paste ale marcii, doar previne placa bacteriana pentru mai multa vreme datorita citratului de zinc.


Minus 33!

 

No comments:

Post a Comment