Pages

Thursday, July 25, 2013

Gel de dus cu menta Avalon Organics - review

In sfarsit, temperaturile perfecte pentru eliberarea in circuitul apei a fluidelor mentolate sunt aici! :)

M-am hotarat cu greu sa il iau pe cel de mai jos, de la Avalon Organics mai avusesem (inainte de ultima actualizare a formulelor) samponul cu lavanda, care nu spala deloc si face wash-ul cu vitamina C=love.



In general, cosmeticele (mai ales pastele de dinti), dulciurile, gumele de mestecat contin mentol de sinteza, pe cand in produsele cu ingrediente organice acesta isi face simtite efectele alaturi de ceilalti compusi ai extractului/uleiului esential de menta, in mod sinergic, natural.  Chiar daca in anumite concentratii mentolul poate fi usor iritant, in doze controlate devine alegerea ideala pentru zilele caniculare: improspateaza, tonifiaza, are efect astringent si purificator, poate chiar amana transpiratia.

Aplic gelurile/sampoanele de doua ori aproape intotdeauna, asa simt ca isi fac treaba mai bine. Cu acesta, dupa prima doza am facut botic: spuma era sub cantitatea normala chiar si pentu un gel fara sulfati, menta - dezamagitor de slaba. Macar e delicat si fara prostii prin el, mi-am zis. Clatesc, torn din nou si minune: norisori cremosi, hidratanti din abundenta si o senzatie de racoare minunata. Mirosul devine mai pregnant si mai complex, desi tot low-key, iar inghetul care ma ia prin invaluire e la fel de temperat. Nu trebuia sa ma grabesc cu dusul, efectele se dezvaluie incet, dar sigur. Rasuflu usurata, imi place!

Plusuri:
  • parfumul este definitia reala a cuvantului cool! :) Ma asteptam sa fie simplu si tonic, insa extractul dominant nu este cel de menta, ci de elemi, lamaios si usor picant. Senzatia de prospetime intensa e mai mult la nivelul tegumentului, olfactiv aceasta rasina induce liniste, relaxare, optimism, fiind indicata in tratarea stresului extrem, a sindromului burnout.
  • formula: http://www.iherb.com/Avalon-Organics-Bath-Shower-Gel-Peppermint-12-fl-oz-355-ml/4436
  • spala foarte bine, chiar mai eficient decat gelurile de dus cu sulfati.
  • se clateste usor, nu usuca deloc, nu lasa reziduuri. 
  • sistemul de dozare
  • raportul calitate/pret. Cantareste si costa (aproape) cat un gel de dus din gama Plaisirs Nature de la Yves Rocher, dar cam aici se opresc asemanarile.

Minusuri:
  • fiind incolor si aproape la fel de lichid ca apa, trebuie atentie la dozare
  • capacul nu este perfect etans, s-a scurs putin in punga protectoare in timpul transportului


Termenul de valabilitate dupa deschidere este de 6 luni, iar parfumul nu persista, caracteristici obisnuite pentru formulele curate. In ciuda numelui, Avalon Organics utilizeaza doar multiple extracte bio, nu detine certificari pe produs in totalitatea lui. Cum si restul ingredientelor sunt excelente, n-am nicio problema cu asta.

Numai pentru modul in care isi face treaba, imposibil sa nu-l iau mai tarziu si in varianta cu lamaie. Cat priveste aroma, mi se pare foarte reala si echilibrata, insa nu m-as fi suparat sa fie nitel mai intensa. Pentru senzatii tari, recomand sapunul lichid Dr. Bronner's Peppermint. :D

4 comments:

  1. suna ffff bine,. mai ales pentru vara :).

    ReplyDelete
  2. Brrr, numai pentru vara! Il am de cand era frig afara si pana acum cateva zile nu m-a atras deloc.

    ReplyDelete
  3. Eu, care pana acum spuneam sus si tare ca nu imi place menta in ingrijirea corpului, vreau acest gel de dus :) Mai ales ca zici ca are senzatie de inghet :D

    ReplyDelete
  4. Daca doar pentru senzatie il vrei, treci direct la Dr. Bronner lichid, iti anesteziaza aproape anumite parti ale corpului. :))

    ReplyDelete