Pages

Tuesday, May 31, 2016

Nesti Dante, South of France - editia florala (2)

Dupa doi ani si un pic, am strans din nou material pentru o postare cu acelasi titlu. Sunt doua marci cu care ma impac foarte bine, de la care nu am dat peste ceva care sa-mi displaca vreodata si, cum a sosit anotimpul in care prefer, in cea mai mare parte a timpului, o piele fara urme de compusi cuaternari sau alte minuni ramase in urma clatirii gelurilor de dus, m-am intors, in forta, la sapunurile solide triple milled.


Anul acesta, producatorii de cosmetice au hotarat ca trandafirul si bujorul vor fi trendy in multe colectii, iar sapunul Nesti Dante Florentine Rose & Peony contine ambele flori. Si, ca de obicei, nu pot percepe distinct, doar putin de tot, ceva roze. Cu toate ca mi-ar fi placut sa simt bujorul puternic, ramane o versiune excelenta din linie, din cateva motive: are foarte multa glicerina, spuma rezutata fiind cu adevarat luxurianta, parfumul e unul delicat (caracteristici ale gamei Romantica) si, in timpul utilizarii, emana niste note amare, reci, curate, pe care nu le-as fi banuit prin ambalaj sau citind descrierea.



Hydrangea & Rhubarb apartine liniei cu plante medicinale de la Nesti Dante, Gli Officinali, versiunea in discutie posedand, dupa declaratiile producatorului, proprietati antioxidante si tonice. Contine extract de revent (rubarba) si emana note energizante de hortensie, avand, spre deosebire de alte linii ale aceleiasi marci, un design ceva mai ergonomic, cu tot gramajul sau destul de mare. 


Habar n-am a ce aduc hortensiile, am citit ca majoritatea lor nici nu au miros sau daca au, e unul vag, insa produsul de fata are o aroma proaspata, revigoranta. De altfel, ca mai toate sapunurile de la Nesti Dante, intra lejer la categoria unisex, iar din punct de vedere al capacitatii de curatare / spumare, functioneaza similar celui de mai sus, din gama Romantica.



Din linia speciala Lavanda de la Nesti Dante, formata din 3 arome asortate, am ales-o pe cea cu specia Augustifolia combinata cu trandafir de Chianti, deoarece nu voiam sa domine olfactiv planta mov, plus, de obicei, sapunurile aflate in seturi sunt mai mici, deci le consum mai repede (Mici-mici nu-s deloc, doar in raport cu cele de 250 g; de exemplu, cel din poza cantareste cat doua Dove-uri, care au trecut de la 90 la 75 g in ultima vreme).


In realitate, nu se simte clar nici lavanda, nici trandafirul, e un buchet floral retro, romantic, asa cum e precizat si pe ambalaj, care nu iese cu nimic in evidenta, nici nu deranjeaza prin intensitate si persistenta in timpul dusului sau dupa. Unele sapunuri Nesti Dante te ametesc pur si simplu, deci, cateodata, o schimbare in aceasta privinta e binevenita (In cazul meu, desi nu am sensibilitati deosebite, cand sunt foarte obosita sau ma doare capul, nu suport produsele puternic parfumate, deci merge perfect in astfel de momente), 


Punctul forte al acestui sapun: capacitatea de spalare. Gratie caruia a ramas doar poza marturie, mititelul e consumat de multa vreme.


Ultimele sosite sunt mostrele de Climbing Rose si Blooming Jasmine de la South of France, ce au fost adaugate in completarea unor colete cu proteine si alimente de pe iHerb, de care, in realitate, n-as fi avut neaparata nevoie. Ma bucur, totusi, ca le-am incercat, imi era dor de parfumurile de la aceasta marca si, de cand n-am mai comandat ceva, firma a facut si cateva schimbari (format, uleiuri din surse sustenabile, arome noi, ba chiar mi se par nitel mai cremoase acum). 


Primul e OK, insa parfumul e genul de roza care nu imi place, nu miroase deloc a trandafiri agatatori, ci a produse de pe vremuri. Il tolerez, il voi utiliza doar pentru maini si ma bucur ca am avut posibilitatea sa-l testez in format de 42,5 g pentru ca-i genul care, candva, ar fi aterizat in cosul meu virtual, l-as fi asteptat nerabdatoare si as fi fost dezamagita.

Pe de alta parte, South of France cu iasomie ma incanta, daca n-as avea de consumat atatea, l-as cumpara in format normal fara sa clipesc. Daca trebuie sa-i gasesc o hiba, as zice ca notele amare sunt mai accentuate decat normalul, insa asta se simte doar in timpul spalarii, nu e deranjant, iar aroma ce se fixeaza pe epiderma dupa clatire este una foarte frumoasa.



Evident, nu renunt de tot la gelurile de dus (mi-au ramas doar 3, un numar-record pentru mine!), iar pe canicula voi cauta variante din categoria herbal-fresh, dar, pana atunci, incerc sa consum, cat se poate, din aceasta selectie. Practic, primele doua vor fi baza, cele mai voluminoase si longevive.

Acum mai astept un trial size de South of France, plus un sapun exfoliant de la Madre Labs, ar trebui sa ma linistesc, insa n-as zice nu unui Nesti Dante cu gutuie si menta, ce va fi lansat in iunie.

Cam atat, n-am dorit sa lungesc postarea mai mult decat trebuie, am scris deja articole mai detaliate despre aceste marci, pentru mai multe date tehnice legate de aceste produse, puteti face click pe etichetele Nesti Dante si South of France.

4 comments:

  1. In primul rand, prima poza este superba. In al doilea rand, sa stii ca tu mi-ai starnit pasiuni penstru sapunuri solide, naturale sau mai putin naturale. O sa dau si eu sfoara in afara tarii dupa acele sapunuri. Cred ca as vrea cel cu bujori si cel cu rubarba. Lavanda nu ma incanta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi, am avut decor la indemana! Nu le-am vazut inca la Catena, insa, direct din tara-muma, poti face rost chiar de ultimele aparitii, care arata superb, cu formule mai curate: Platinum (editie aniversara pentru 70 ani, cu iasomie si camelie), Il Frutetto cu cirese negre si fructe de padure s.a. :)

      Delete
  2. Superb!Încearcă si Michel Design Works !

    ReplyDelete