Pages

Tuesday, May 27, 2014

Crema de corp cu shea, musetel si smochine Le Petit Marseillais

Recent introdusa pe piata romaneasca, Le Petit Marseillais este o marca ce si-a consolidat de-a lungul multor ani, in tara-mama, pozitia de jucator de top in sectiunea de mass-market gratie produselor de ingrijire corporala. In mod special, a cremelor si lotiunilor, intens laudate si premiate in partea franceza a internetului. Dupa cateva cautari pe-acolo, mi-au ramas intiparite in memorie doua idei: sunt foarte eficiente, iar versiunea ambalata in roz-violet miroase cumva a monoi, mai bine, in sensul de mai putin greoi si intens, decat cea in galben (ambele fiind destinate pielii foarte uscate). Ar fi fost mai potrivit un lapte de corp pentru vara, dar, in fata raftului, m-am razgandit, borcanelul si consistenta promiteau un rasfat decadent, numai bun dupa dusul de seara. Am luat crema cu unt de shea, lapte de smochine si ulei esential de musetel fara sa treaca testul nasului in magazin, cu relativa incredere si, ca de obicei, surprizele nu au intarziat sa apara... :D


Plusuri:
  • parfumul. E un capitol la care producatorii francezi nu prea dau rateu, iar in cazul de fata se potriveste perfect descrierii: cu adevarat relaxant, invaluitor, onctuos si floral (neroli) cu o picatura amara (de la musetel), ceva mai dulce si cald dupa ce sta cateva ore pe piele. La inceput, mi s-a parut aproape identic cu cel al balsamului de par Aubrey Organics Honeysuckle Rose, de caprifoi, ca apoi sa simt salcam si fructe coapte, foarte, foarte frumos. Ametitor chiar, daca e sa insumez si persistenta. :) Intensitatea nu m-a pus pe ganduri la prima aplicare, banuiam ca va scadea pana la cote decente pana in zori. Rezultatele de dimineata: o piele moale, catifelata si... un parfum si mai tenace, accentuat probabil de caldura: pijamale, lenjerie de pat, aer, n-a iertat nimic!!! :)) 
  • consistenta, undeva intre unt si whipped cream. Nu misca 1 mm nici daca intorci borcanul invers, se dozeaza simplu si eficient, fara accidente, iar la aplicare se topeste pe piele, dubland efectul relaxant oferit de notele aromatice bine alese.
  • nu contine conservanti problematici.

Minusuri:
  • compozitia. Cu toate ca au facut curat prin formule chiar inainte sa le aduca la noi, sunt inca departe de ceea ce reflecta imaginile idilice ce le insotesc: parafine, siliconi, extracte naturale mai cu tzaraita. Ok, sunt excelente la retinut apa in straturile superioare ale pielii, insa puturile de petrol si arborii de shea nu au nicio legatura cu ingredientele traditionale de ingrijire a pielii femeilor de la Mediterana. 
  • chiar daca e destinata epidermelor foarte uscate, pe pielea mea normala n-am sesizat nimic deosebit din punct de vedere al hidratarii sau al hranirii, nici nu mai conteaza ca baume nourrissant sugereaza o alta consistenta si un alt efect decat traducerea de pe capac, crema hidratanta. Am sentimentul ca vechea formula era mai eficienta...
  • dozarea trebuie facuta cu grija, orice exagerare duce la piele usor lipicioasa, iar senzatia de pelicula are nevoie de ceva timp ca sa dispara, semn ca uleiul mineral e prezent in cantitate mare.


Produsul cantareste 250 g, costa intre 20 si 25 de lei si este valabil 12 luni de la data deschiderii. Aveam asteptari mai mari, insa aroma si textura nu lasa loc de regrete post-achizitie, cu atat mai mult cu cat nu am stocuri din astfel de produse. Ma vad utilizand-o ocazional pe corp si mai des pe coate/genunchi, ca balsam de maini aplicat din abundenta pe timpul noptii, altfel, as lasa-o deoparte pentru toamna/iarna. Dupa un sampon si crema de mai sus care nu m-au dat pe spate pot sa spun ca, cel putin pentru o vreme, de la LPM ma vor interesa doar gelurile de dus. :)









10 comments:

  1. Eu mi-am luat acum cativa ani din Franta un gel de dus si nu-mi aduc aminte sa ma fi impresionat prea tare. Nu stiu de ce nici acum nu prea ma atrag...
    Mi-a placut descrierea ta, ne-ai oferit o groaza de detalii utile :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelurile au arome care nu se gasesc la alte marci, apoi spala si se clatesc excelent. Ambalajele nu-mi plac la ele. Da, nu sunt ceva nemaintalnit, cred ca Sarantis ar trebui in schimb sa prmoveze puternic Elmiplantul la francezi, e mai misto decat LPM. :D
      Merci, m-am straduit sa nu sune a reclama! :))

      Delete
  2. Suna extraordinar mirosul, dar daca zici de senzatie usor lipicioasa eu ii zic pas, pentru ca nu sunt genul rabdator sa intre crema in piele. Eu caut texturi cat mai lejere care sa se absoarba instant, ca nu imi place sa masez. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aplicata in cantitate mica, pe piele usor umeda, e ok, insa tot cred ca e o textura mult mai potrivita pentru lunile reci.

      Delete
  3. Review-ul tau m-a facut si mai curioasa asupra produselor LPM. Pana la urma le voi ceda, chiar daca si eu am inca de diminuat ceva stocuri. p.s. Nu stiu cum de nu ti-am descoperit blogul pana acum, dar aseara am stat si am tot citit postari iar in dimineata asta mi-a ramas de facut un singur lucru: sa te pun in blogroll la mine ca sa nu ratez vreo postare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt foarte placute la utilizare, n-are de ce sa-ti para rau ca le-ai incercat daca n-ai asteptari exagerate in privinta efectelor. Multumesc! :)

      Delete
  4. am multe de terminat, dar vreau sa incerc produsele lor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu mai am un gel, dar fac pauza deocamdata, poate mai aduc si alte produse, oferta de la noi e cam restransa. Mi-as dori mult sa incerc ultimele aparute in FR, samponul si gelul de dus cu iasomie...

      Delete
  5. ma tenteaza, dar uneori am tendinta de-a pune mai multa crema si mi-e tema sa nu raman lipicioasa :(.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laptele de corp e sigur mai lejer, dar n-am nevoie sau dispozitie sa-l mai testez. Sincer, acum ca mi-am potolit curiozitatea, mai degraba mi-as lua ceva de la Nectar of Nature sau Elmiplant.

      Delete