Pages

Monday, April 21, 2014

Plete-n vant de primavara

Daca tot ma apropii de finalul unor produse pentru ingrijirea parului, m-am gandit sa le alatur mici review-uri intr-un cadru mai organizat decat la empties. Nu cred in hair routines pe perioade lungi, nimic nu functioneaza perfect tot timpul pentru simplul motiv ca firul de par se comporta diferit in functie de o multitudine de factori.



Samponul VivaNatura pentru par uscat a fost o alegere nu tocmai potrivita tinand cont de scalpul meu cu tendinta de ingrasare rapida, insa voiam unul de la ei neaparat si doar acesta a fost disponibil in magazinul cel mai apropiat atunci cand piticii de pe creier m-au convins ca achizitia nu mai suporta amanare.


Dupa INCI, pare o baza de spalare certificata bio (ANTIL® HS 60) imbogatita cu extracte vegetale. Nu ma deranjeaza alcoolul, intr-un sampon e prea putin sa usuce, insa ulei de ricin pur (fara PEG sau altceva in fata) nu-mi amintesc sa fi observat vreodata intr-un astfel de produs. Combinat cu emolientii, rezulta un amestec ce lasa firul hidratat, insa ingreuiaza procesul de spalare. Nu-mi place deloc cum degreseaza scalpul, nici daca repet operatiunea de trei ori, asta ar fi cel mai mare minus in cazul meu. Logic, raportul cantitate/pret nu e deloc avantajos, nu-mi amintesc de un alt sampon care sa se consume mai repede decat acesta. Efectul pare si mai evident in comparatie cu produse mai delicate, pe baza de glucozide, care functioneaza mai bine diluate si, vrand-nevrand, dureaza o vesnicie, de ajungi sa te plictisesti de eke. Alte puncte negative: flaconul, nepotrivit consistentei foarte fluide, uleiul din arbore de ceai (n-am facut alergie, dar nu-i vad rostul, multe persoane au parul uscat de la vopsea, iar acest ulei accelereaza pierderile de culoare), parfumul cu iz barbatesc adaugat degeaba. Tot degeaba e si extractul din nuci de sapun in concentratie mai mica decat tea tree-ul, ca sa profitam de aciditatea lor si de saponine ar trebui sa le gasim in primele pozitii in lista. Per total, nu e deloc rau, insa l-as mai cumpara doar daca ii scot uleiul de ricin din compozitie. Sper sa vad in viitorul apropiat si la producatorii romani INCI-uri fara betaine, coco-sulfate sau sodim myreth sulfate... 


Balsamul Natura Organica cu ulei de catina nu e chiar bio, are doi quats, dar a fost un cadou, intentia conteaza. :) Imi place consistenta si faptul ca are ulei de in, cel de catina nu face parte din grasimile vegetale hair friendly. Nu iese in evidenta cu nimic, nu ma face sa vreau sa mai testez ceva de la aceasta firma, miroase placut, fructat.




Samponul Nectar of Nature cu aloe vera a ajuns la mine in baie ca solutie compensatorie pentru VivaNatura si a fost primul produs verde din gama proprie Carrefour pe care l-am incercat si mi-a placut mult din prima. Contine ALS, dar tocmai pentru proprietatile de curatare in profunzime l-am ales, sa inlatur acumularile nedorite constituite din mineralele din apa, proteine, siliconi, quats, uleiuri si alte minuni depozitate de restul produselor. Chiar daca e vandut cu indicatie pentru scalpul sensibil si pare destul de bland, nu l-as utiliza decat ocazional, un sulfat agresiv lasa, pe termen lung, o textura a firului evident mai neplacuta decat in cazul surfactantilor delicati. Restul ingredientelor sunt bune, inclusiv acidul fitic folosit ca antioxidant si agent chelator. Incolor, miroase foarte delicat, natural (parfumul nu se mentine deloc dupa spalare) a mar verde.


Pe scurt, trei produse nu prea grozave de unele singure, dar care functioneaza destul de bine in aceasta combinatie. Pentru lunile urmatoare sper sa renunt la tot felul de noutati si experimente, deja stiu cam ce o sa fie baza. :)

4 comments:

  1. Sunt curioasa cum miroase balsamul :D
    http://descude.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  2. Acelasi efect in privinta degresarii scalpului l-a avut si la mine samponul de la vivanatura din pacate.Poate pentru alte tipuri de par este mai eficient din punctul asta de vedere.
    Mai ai si alte recomandari de sampoane naturale?Pe cele de la sabio le-ai incercat sunt foarte curioasa ce efect au.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampoanele Sabio sunt obtinute prin saponificare, iar eu am cam termīnat-o cu experimentele alcaline.
      Momentan, folosesc, in mare, produse conventionale, insa daca ar fi sa fac o lista de preferate, ar contine spuma din nuci de sapun preparata in casa, sampoanele Apimond, Desert Essence si Giovanni.

      Delete