Pages

Saturday, August 9, 2014

Comanda iHerb - iulie 2014

Se pare ca in toiul verii eu simt nevoia sa-mi reinnoiesc stocul de produse de ingrijire a buzelor (anul trecut tot prin august m-am aprovizionat), desi nu ma confrunt cu probleme deosebite legate de zona careia le sunt destinate. Banuiesc vinovata textura onctuoasa, accentuata de caldura, ce ma determina sa reaplic aproape obsesiv balsamul, dar s-ar putea sa existe si alta explicatie, mai pragmatica si comerciala, poate nu degeaba Maybelline a ales sa lanseze chiar saptamana trecuta Baby Lips-urile.

Poza de grup, apoi doua vorbe despre fiecare:


GoStack - recipiente din plastic fara BPA pentru depozitat diverse lucruri, de la gustari, suplimente pana la cosmetice sau suruburi. Le-am luat pentru geanta, nu suport sa am ambalaje cu tot felul de prostii care dau pe alaturi. Sunt mai mici decat mi le-am imaginat, dar destul de incapatoare si extrem de usor de folosit.


Orez rosu Wehani - marca inregistrata a firmei Lundberg. L-am pus de umplutura, dar nu la plesneala. Inainte sa puna Posta Americana restrictie pe volumul produselor din colet, am apucat sa testez destule lucruri grele/voluminoase din sectiunea grocery, iar acest orez s-a numarat printre preferate. Il iubesc, chiar daca, in general, am contact rar cu aceasta categorie alimentara. Miroase intens a nuci, dulceag, nu se lipeste si poseda o textura placuta, elastica si mai tare decat a orezului salbatic.

Semn de carte magnetic - freebie.

Masca pentru ochi United Exchange - interesant ca aduc si chestii coreene. :)

Ciocolata fierbinte Green & Black - de sezon. :D Imi plac mult tabletele de ciocolata ale acestei firme, insa amestecul de fata nu mi-a produs aceeasi impresie. In afara ingredientelor bio si a indulcirii slabe, n-am sesizat nimic deosebit. S-ar putea sa-mi schimb ideea cand o voi prepara cu lapte :)), n-aveam in casa si, vazand ca are asa ceva in lista de ingrediente, l-am omis. Evident, contine doar o cantitate infima, nu se simte deloc.

Balsamuri de buze Eco Lips - aveam in cos Badger-uri, hotarata sa raman pentru mult timp fidela formulei cu unt de cacao, dar, cu o zi-doua inainte sa plasez comanda, au bagat minunatiile de mai jos. Puteam sa le ignor?!? Mai ales ca pareau un amestec fericit intre compozitiile Bursucului, unturi exotice si niste ciocolate parfumate interesant pe care le gustasem deja. Dagoba Roseberry (4,25g) miroase exact ca si cum as avea sub nas un bol in care combin atunci zmeura proaspata, zdrobita, cu ciocolata topita, Relieve (8,5g) a nuci braziliene crude in aluat necopt de prajituri si Mongo Kiss Vanilla Honey (7g) a fagure proaspat, mai mult a ceara decat a miere, foarte natural. Nici n-ar fi vreo problema sa musc din ele, sunt organice si comestibile. 


Detergent GrabGreen cu vetiver - n-are nicio treaba parfumul cu planta din descriere. Nu l-am utilizat inca, sper sa capete note putin diferite dupa spalare si uscare, altfel, o sa regret ca n-am ales versiunea cu gardenie.

Real Techniques, Miracle Complexion Sponge - in mod cert, e vara buretilor pentru mine, sa vedem, sa vedem, sa vedeeem ce-o sa iaasa...


Coletul a ajuns in stare perfecta la oficiul local, in timp regulamentar (15 zile), insa cu ciudatenia de rigoare: a fost trimis prin FedEx si de data aceasta nu scria nicaieri prin ce tara a sosit.



7 comments:

  1. Sa te bucuri de toate! Eu nu am mai dat o comanda de ceva timp, dar am vazut atatea lucruri tentante de cu greu ma abtin.:) as incerca si eu un detergent de haine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci! :) GrabGreen are aproape aceleasi efecte ca nucile de sapun, doar ca miroase mai frumos.

      Delete
  2. As vrea sa ne spui mai multe despre detergent, sa-i faci un mic review, daca se poate.
    Eu am folosit nuci de sapun, mi se par potrivite mai mult pentru haine colorate, cele albe nu ies atat de curate pe cat mi-as dori chiar daca pun si bicarbonat. Ideea este ca nucilor nu le-am ramas fidela si mai am si acum destul de multe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-as prea avea ce scrie, imi place din 3 motive (in ordinea importantei): 1.lasa tesaturile moi, senzatia la atingere fiind diferita de rezultatul oricarei combinatii de balsam plus detergent obisnuit.Am impresia ca agresiunea chimica asupra fibrei e aproape inexistenta. Dupa uscare, rufele sunt light and fluffy :), efectul e vizibil mai ales la pulovere. 2.parfumul celui cu gardenie. 3. compozitia. Cu pete persistente nu ma confrunt in general, dar am observat ca le scoate lejer pe celelalte.
      GrabGreen are si un detergent pentru albit, dar nu l-am incercat.
      Mie cu nucile de sapun mi-a placut mai mult sa-mi spal parul decat rufele, din pacate, prepararea solutiei si intregul procedeu de utilizare erau mega cronofage.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. Multumesc pentru precizari!
    Esti o sursa de informatii deosebita in blogosfera , banuiesc ca esti chimista si lucrezi si intr-un domeniu in care iti pratici meseria (sper sa nu razi de mine ca fac pe detectiva), am si eu o chimista (dar nu de renume mondial :D) in familie dar nici pe departe nu stie atat de multe ca tine.
    Tare mi-as dori sa scrii mai des, asta daca timpul iti permite. Sa detaliezi procedura aceea cu vit C in apa sau dry brushing si cate si mai cate ai putea sa ne spui. 'Or fi ele in alte nu stiu cate locuri pe internet, dar eu as vrea sa le citesc la tine pe blog.
    Iti doresc spor in toate si weekend placut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E doar un hobby. :D O sa scriu de vit. C sigur. Merci!

      Delete