Pages

Sunday, October 12, 2014

Produse terminate (11)

Aproape acelasi numar de ambalaje goale ca data trecuta, de data aceasta cateva mai voluminoase:


Gel de dus Lactovit Nutritiv - prima oara l-am cumparat acum cativa ani din Spania, in format XXL, am suspinat cand s-a terminat, apoi am uitat complet de el. Pana la sfarsitul lui iulie, cand am recunoscut instant intr-o oferta locala designul special al flaconului. Abia la inceputul toamnei a ajuns in cos, deja sunt la al doilea si n-am de gand sa ma opresc aici. Formula nu-i foarte clean, insa contine o multime de substante benefice pentru piele si e perfect pentru cine isi doreste ceva asemanator cu Dove, minus baza grasa, plus un miros relaxant, curat. Gratie ultimului detaliu, e preferatul meu din linie, probabil data viitoare o sa aleg varianta de 600 ml.

Pasta de dinti Carrefour Kids Bubble Gum (3-6 ani) - are gust si miros de, evident, guma de mestecat loooz si spala mai bine decat majoritatea pastelor normale pentru adulti. Cei doi parabeni nu ma incanta, nici nu ma ingrijoreaza, tinand cont de multitudinea maglavaisurilor pentru dantura rulate de mine.

Masca de par Garnier Ultra Doux Trésors de miel (Honey Treasures) - singura calitate ar fi aroma, o combinatie deloc greoaie de vanilie, boabe de tonka si miere de salcam ce se mentine in par intre spalari; altfel, nicio diferenta intre asa-zisa masca si oricare balsam slab. Are un singur silicon, dar solubil in apa si in cantitate foarte mica, deci nu incarca firul si merge cu sampoane fara sulfati. Sunt foarte tentata sa incerc si samponul asortat, parfumul ar fi perfect pentru vremea rece. Ma mai gandesc, i-am zarit compozitia si stearatii imi deranjeaza scalpul in general, n-as vrea ca pensulele de machiaj sa posede propria lor colectie de Ultra Doux-uri.

Gel de dus Yves Rocher Jardins du Monde cu vetiver din Haiti - il aveam de anul trecut, acum i-au schimbat eticheta, este for men. Bine ca nu l-au scos de tot, cam greu dau peste geluri cu buruiana in cauza... :)

Gel de aloe vera Lily of the Desert - foarte bun, dar nu organic. Chiar si asa, l-am cumparat din nou, imi place textura gelifiata si, in mare, nu am de ce sa stramb din nas la ingrediente. A fost perfect pentru tenul meu mixt pe perioada verii, matifiant, dar cel mai ridicat volum a mers intr-o masca-tratament pentru scalp, pe care o voi detalia intr-o postare separata.


Sampon Ultra Doux cu ulei de migdale si caise din Roussillon - de obicei, nu ma bag la chestii fructate, insa, intr-o zi, din plictiseala, am vrut sa miros singurul sampon pe care nu-l incercasem din linia Heritage de Provence si... mi-a gadilat simturile. La propriu! :)) L-am achizitionat gratie aromei dominante de martipan, ca, odata pus in uz, sa-mi provoace rinita si stranuturi in valuri. Nu sunt foarte sensibila la asa ceva, insa am mai patit-o cu balsamuri de la Garnier. Logic, nu l-am consumat spalandu-mi parul.

Ata dentara Colgate Total - standard, ok.

Balsam de par Syoss Restore Deep Repair - review. Nu mi-am schimbat parerea, e apa de ploaie, plus, lasa un minunat sclipici pe instrumentele de pieptanat, zici ca-i fabricat dinadins pentru zane de 4 ani.

Sapun lichid Cien Cherry Blossom - placut, ca mai toate din gama, nu mi s-a parut cu nimic mai hidratant decat textura normala, de gel. Varianta cu flori de migdal e mai suava. Incepand de maine, pe langa editia limitata de toamna a gelurilor de dus-crema :D, Lidl pune in vanzare arome noi ale acestui sapun: fructul pasiunii & cocos, rodie, fructe de soc.

Gel de dus Bourjois Désaltère moi! - mi-a placut mult pentru ca e apoape identic cu raposatul Gorgée d'eau, doar au inlocuit trandafirul cu iasomie. Notele florale sunt discrete, domina cele verzi, de iaba taiata, bambus, induce o senzatie lejera de racorire, perfect petru zilele calduroase. Genereaza multa spuma, se clateste usor, dar, desi pare foarte hidratant in timpul dusului, nu lasa pielea in vreun mare fel. Sper sa mai reinvie candva si Comme aux bains, un alt preferat de-al meu. :) Apropo de Bourjois, in perioada aceasta se negociaza intrarea marcii in portofoliul Coty, ceea ce ar putea insemna o scadere a calitatii produselor in viitor (ma refer la cele de machiaj, produse pana acum pe liniile Chanel).

Ulei de ricin Palma Christi de la Heritage Products -  presat la rece, foarte bun. Eu am incetat sa-mi aplic masti uleioase pe scalp, le rezerv pentru lungime.

Sampon si balsam Earthly Delight - au fost cosmeticele mele de par preferate pe timp de vara de la iHerb. Si inca sunt, doar ca au umblat la formule si acum samponului ii lipseste nota oxigenanta, foarte fresh, cred ca au turnat mai putin ulei de neroli. :( Trebuiau sa diminueze doar parfumul balsamului...Data viitoare vreau sa-l iau pe Tropical Rain, sper ca nu l-au aranjat si pe el. Oricum, cu tot uleiul lor de argan adaugat (la coada listei :))), functioneaza exact ca inainte. Balsamul e unul dintre cele mai hidratante (fara siliconi) testate de mine vreodata, chiar intra in fir, iar samponul are la baza un amestec de surfactanti foarte blanzi si ulei din  germeni de grau saponificat. Ambele sunt aproape de perfectiune, cel putin pentru parului meu, deci o sa le cumpar iar, mai spre primavara.

Ulei esential de lavanda Aroma-Zone - a fost utilizat mai mult pentru improspatarea locuintei, rareori il suport in cosmetice. 

Mini deo spray Gerovital H3 Natural - mi-a placut cumva parfumul neutru, dar nimic nu ma impinge sa-l cumpar in ambalaj normal. 

Sampon Apimond antimatreata - miroase mai bine decat celelalte doua testate pana acum din noua gama, tot unisex, a ierburi mentolate. Nu cred sa aiba vreun efect impotriva afectiunii mentionate, putine substante naturale au si, de regula, nu intr-un produs ce se clateste imediat. O sa-l mai iau in lunile calde pentru ca-mi place mult sistemul de surfactanti folosit si efectul usor racoritor asupra scalpului. 

Ape de gura Dentalux, Sensitive si Mint - voi ramane o perioada la ele, imi plac mouthwash-urile delicate.


Minus 18! :)

8 comments:

  1. chiar vroiam sa iti spun ca apar gelurile de dus la Lidl. :)
    SI eu sper sa mai scad din stoc numeroase produse, sunt curioasa sa-mi vad bilantul la sfarsitul lunii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am rezolvat deja problema, astept editia limitata de iarna acum! :)) Si eu sunt curioasa de al tau bilant. :)

      Delete
  2. Buna! Mi-am luat si eu Lactovit tot din Spania, dar nu l-am incercat pana acum, chiar aveam emotii in privinta lui deoarece mi-am luat teapa cu multe produse cu care m-am intors. M-am mai linistit acum cat de cat :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depinde de gusturi si asteptari, Sanex, Lactovit, Instituto Espanol sunt geluri spaniole destul de ok. :)

      Delete
  3. Cred ca ma duc si eu sa imi iau pasta de dinti pentru copii. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt chiar interesante ofertele de la raionul pentru pusti... :D

      Delete