Plusuri:
- consistenta onctuoasa si fondanta, ce aminteste de formulele de cold cream, cel mai probabil de la uleiul de palmier prezent din abundenta.
- confera hidratare si emoliere intr-un echilibru perfect. Nici nu e de mirare, ureea se afla printre primele ingrediente, apoi uleiurile sintetice sunt depasite cantitativ de cele naturale: antementionatul ulei de palmier, uleiul din samburi de struguri, cel de rapita, uleiul din seminte de bumbac.
- extractul de musetel este de origine bio, obtinut fara solventi. Bun de stiut, in rest n-am observat vreun efect deosebit asupra pielii, senzatia calmanta si usor racoritoare vine in mod sigur de la textura.
- intra relativ repede in piele si nu lasa urme grase. Pe ten n-am indraznit sa o aplic, insa pentru corp a fost aproape perfecta, densa si totodata lejera. Imi pare rau doar ca am descoperit asta spre final, cand ma saturasem sa o utilizez pe maini (din cauza conservantilor) si voiam s-o dau gata repede.
- ambalajul, decorat simplu si optimist, conceput sa incapa perfect in palma si sa fie deschis dintr-o miscare, mai putin inalt decat al altor produse similare (contine doar 150 ml de crema, insa din aceasta cauza pare mai mare).
Minusuri:
- ca la mai toate cosmeticele Yves Rocher, lista de ingrediente e departe de a fi curata. Un detaliu care ma calca pe nervi la aceasta firma: adauga parabeni si alte mizerii, iar etichetele indica faptul ca trebuie consumate in 6 luni de la desigilare. Sigur, si marmota impacheta musetel... De ce nu conservanti acceptati de standardele organice, daca tot ne prefacem cu perioade de valabilitate specifice industriei verzi??
- procentul mare de ulei de palmier din compozitie. De unde copaceii plantati in campanii de imagine, mda... Chiar daca in ultima vreme incearca sa scoata produse curate, YR ramane un exemplu clasic de greenwashing in industria cosmetica.
- nu miroase a musetel, ci a ierburi amarui, neintruziv. Nu e neaparat un punct slab, doar ca am fost dezamagita de acest aspect, ma asteptam sa reintalnesc parfumul de musetel pe care l-am iubit acum multi, multi ani la o crema de fata din gama cu acelasi nume. Ori l-au modificat intre timp, ori crema in cauza si cea de fata nu urmeaza aceeasi linie aromatica.
In mod normal, n-as fi cumparat vreodata acest produs din motive de INCI, apoi pentru ca nu sunt o mare consumatoare de creme, insa ma bucura faptul ca cineva s-a gandit sa-mi ofere doua produse Yves Rocher cu arome preferate de mine, tei si musetel. :) In mare, Pure Calmille aduce a crema clasica de la Nivea, cea in cutiuta albastra, insa aceasta e ceva mai naturala, plus, imi procura senzatii mai placute. Cu toate acestea, as reintroduce-o in programul meu doar daca ar veni cu o compozitie ceva mai curata. Cum anul acesta se implinesc 50 de ani de la lansarea ei pe piata, nu pot decat sa ma bucur ca am bifat si eu testarea unei creme atat de longevive. :)
Hmm..bine de stiut ca cele 6 luni sunt doar de forma, mereu mi se par prea putine pentru a termina un produs :))
ReplyDeleteCrema Hydra Vegetal am folosit-o vreo 9 luni parca si a fost ok pana la final, nici nu si-a schimbat consistenta/mirosul, nici nu mi-a cauzat vreo problema..
Nici la alimente datele nu-s batute-n cuie, nu la cosmetice blindate cu activi conservanti din cei mai puternici ... :))
Delete