Pages

Sunday, April 14, 2013

Crema de dus Sublime-moi! Bourjois - review

Astazi se implineste o saptamana de cand mi-a intregit colectia aniversara, facand totodata cunostinta cu dusul. Cum imi place tare-tare si nu are proprietati terapeutice care s-ar putea observa in timp, hopa cu ceva pareri!



Scriam la vremea achizitionarii ca eu am o mica problema cu mirosurile din cosmetice ce se vor de crin. Surpriza, Sublime-moi! nici nu-mi aminteste de aceasta floare. La o citire mai atenta a etichetei, reiese adevarul: "Un parfum floral-pudrat, avand ca ingredient emblematic floarea de crin." Un alt truc de marketing: daca o parte a plantei face parte din compozitie, nu inseamna automat ca produsul final se va parfuma de la ea. Cel putin nu la Bourjois, care pune fragrance pe locuri fruntase. Extractul din floarea crinului alb (Lilium candidum) are proprietati de ingrijire a pielii, insa este prezent in cantitate infima in formula.


Plusuri:

- mirosul. Se simt bine florile de cires, ca in Cajolez-moi!, dar ceva mai fructate. Nu este deloc fidel descrierii de pe eticheta frontala, mi se pare foarte vag pudrat, iar de crin, nici vorba - detaliu confirmat in descrierea afisata pe site-ul oficial:

                             *note de varf: zmeura, piper brazilian, lacramioare
                             *note medii: floare de cires, trandafir salbatic, nufar, paducel
                             *note de baza: violete, lemn exotic


- consistenta cremoasa, care se transforma intr-o spuma densa, fina.
- spala excelent si se clateste cu usurinta, necesitand o cantitate mica de produs.
- catifeleaza usor pielea, fara senzatie de hidratare sau pelicula emolienta. Chiar daca se prezinta sub forma de gel de dus-crema si promite o piele stralucitoare & matasoasa, un tegument uscat ar avea nevoie de lotiune.
- designul ambalajului.
- fara parabeni.
- pretul (120, respectiv 6 RON la reducere / 250ml).


Minusuri:

- compozitia tipica Bourjois. Cu exceptia eliminarii parabenilor, n-au incercat piata cu formule ceva mai curate, naturale.
 INCI aqua (water), sodium laureth sulfate, glycerin, cocamidopropyl betaine, disodium lauryl sulfosuccinate, cocamide mea, parfum (fragrance), citric acid, sodium chloride, sodium benzoate, styrene/acrylates copolymer, disodium cocoamphodiacetate, acrylates copolymer, sucrose cocoate, ceteareth-60 myristyl glycol, polyquaternium-10, polyquaternium-7, mica, propylene glycol, hexyl cinnamal, limonene, linalool, benzyl salicylate, polysorbate 20, sodium lauryl sulfate, sodium acetate, lilium candidum flower extract, isopropyl alcohol, ci 17200 (red 33),ci 19140 (yellow 5), potassium sorbate, mother of pearl extract, ci 14700 (red 4), 12bhc015-1.
- parfumul nu persista decat maximum jumatate de ora dupa terminarea dusului.




Mireasma reconfortanta il trimite direct in lista de preferate din toate timpurile. Nu m-am plictisit deloc de el, lucru rar. Cu toate noutatile tentante care inunda piata, ma vad cumparandu-l in mod repetat.





No comments:

Post a Comment