Pages

Sunday, May 31, 2015

Produse terminate (14)

De cand a venit caldura, prefer sa ma delectez citind thread-uri de no-buy, low-buy, project pan & co pe forumuri straine, m-am distantat semnificativ de blog, dar consum in continuare cu drag si ceva spor. Sper sa tina cat mai mult faza asta... Dovada:


Crema reparatoare de maini Elmiplant Perfect Hands - vazand in descriere miere & ulei de macadamia, am crezut ca va mirosi delicios, in genul lotiunii de corp cu capac ciocolatiu. Aduce a tije de flori ofilite si zdrobite, nu hidrateaza si nu hraneste aproape deloc, n-am idee de ce o fi recomandata pentru pielea foarte uscata. Singurele plusuri:se absoarbe rapid, compozitia tipica Elmiplant, fara parafine, parabeni sau coloranti, ambalajul practic.

Sampon Minunat Garnier Ultra Doux - review, aici. Nu mi-am schimbat parerea si, fiindca nu mi-a produs neplaceri la nivelul scalpului, m-am fortat sa-l consum pana la sosirea caniculei, cand parfumul sau m-ar fi determinat sa-l abandonez.

Pudra Physician's Formula Youthful Wear Illuminating Finish - nimic spectaculos, folosita in doze mici, confera un aspect natural, iar pe pielea mea mixta nu oxideaza vizibil. Am decis sa o zbor mai devreme pentru ca s-a intarit si i s-a rupt capacul.

Balsam de buze Eco Lips Cocoa Vanilla Nut Relieve - review, aici

Gel de dus Yves Rocher Red Berries (editia limitata a Craciunului 2014) - review.

Ser pentru par Alba Botanica Hawaiian So Smooth Gardenia - cred ca e mai degraba un produs pentru definirea buclelor decat un leave-in tipic pentru ca, pe parul meu, functioneaza perfect doar dupa tratamente cu uleiuri si balsamuri naturale. Aplicat dupa clatirea unor chestii conventionale, ori usuca, ori incarca.

Lotiune tonica delicata Nectar of Nature - are o fomula curata, cu apa de trandafiri si ulei esential din aceeasi floare certificate bio ECOCERT, termenul de garantie fiind de 9 luni. Eu am utilizat-o, in mare, pe vreme rece si mi-a uscat tenul destul de tare, cred  ca in lunile de vara ar functiona bine pe post de astringent si lotiune micelara usoara (contine un surfactant bland). Nu as mai cumpara-o din pricina mirosului, e genul de trandafir care imi displace.

Crema de corp cu portocale dulci si unt de shea VivaNatura - mai degraba o lotiune destul de fluida, potrivita si aceasta pentru vara. Se absoarbe usor, fara urme grase, racoreste, uleiul esential nu ramane multa vreme pe piele, dar parfumeaza placut camera in care s-a aplicat. N-are cum sa hidrateze pielea foarte uscata, dar pentru a mea este aproape perfecta. "Aproape" deoarece compusii etoxilati stau in lista faina de ingrediente ca nuca in perete. As mai lua-o fara probleme, sper doar sa-i modifice usor formula si sa o gasesc disponibila si cu alte arome.

Pasta de dinti Dentalux Complex 3 Herbal Fresh - 1450 ppm F, fara sulfati, parabeni sau gust intens, care arde papilele. Nu-i perfecta, dar imi place mai mult decat marcile mega cunoscute.

Gel de dus Cien Asia Inspiration - l-am gasit ratacit intr-o cutie, consumat pe jumatate. Aveam impresia ca terminasem cu el de un secol, fiind preferatul meu din editia asiatica, de primavara. L-am data gata gratie notelor de iasomie, insa textura cremoasa a acestei linii Lidl nu ma incanta pe temperaturi crescute.

Gel de dus cu portocale si cacao Yves Rocher (tot editie speciala de Craciun) - a fost cadou la o revista, m-a atras sclipiciul :)) si nu-mi pare rau, cele doua arome sunt foarte echilibrate si neintruzive, mi-ar placea sa-l mai am. A mers de minune in primavara, dupa exfoliantele uleioase. Ce m-a enervat la el: capacelul simplu, fara dozator.

Gel de dus Cien Destination Marrakesh - OK pentru lunile reci, cu parfum oriental (predominant de ghimbir, apoi de santal si portocale) nu prea intens.

Mini deodorant spray Gerovital H3 Sensitive - antiperspirant chiar, dupa claim, n-am cum sa stiu. Linia din care face parte are arome proaspete, neutre, de ce nu scot odata cei de la Farmec si stick-uri?!

Sapun lichid cu rodie Cien - cam sintetic se simte fructul, in rest, ca de obicei, formula e neschimbata.

Sampon pentru par vopsit Nectar of Nature - descoperit in 2013, uitat, reluat (plus cel verde) anul acesta. Desi nu pare, functioneaza bine pe post de sampon pntru curatare in profunzime, iar mirosul  a ajuns chiar sa-mi placa. Am trecut la alt flacon identic si, daca nu-l scot de la vanzare, va mai ateriza in cosul meu de cumparaturi.

Ape de gura Dentalux X-Mint si Sensitive - nu m-am plictisit inca de ele, prima contine alcool.


Minus 17!

4 comments:

  1. Pentru mine e o placere sa citesc articole de genul empties la tine! Ca de obicei, ai fost o harnicuta! am si eu samponul de la Nectar of Nature, chiar doua recipiente daca nu ma insel, prins la promotie in Carrefour cu 2 lei bucata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am luat intai cu 4, apoi cu 2. :)) In Spania am mai vazut preturi asa mici la Nectar of Nature, la niste geluri de dus care sunt si la noi, dar in format gigant.

      Delete
  2. Si pentru mine e o placere sa citesc genul acesta de articol la tine! Imi place ca analizezi ingredientele si ma faci sa stau departe sau sa-mi doresc anumite produse :D
    Si mie mi-a placut Cien Destination Asia, din Marrakesh inca mai am putin.

    PS. Multumesc mult pentru gandurile frumoase de pe youtube! Am vrut sa-ti raspund acolo, dar nu stiu de ce nu apare butonul de reply, inca nu ma descurc asa bine sa umblu pe acolo :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca la mine e problema cu butonul de pe YT, trebuie sa verific...

      Minunata ideea cu canalul, ai ceva aparte care se vede mai bine "pe stica"! :)

      Delete