Pages

Saturday, October 3, 2015

Produse terminate (16)

M-am lasat de scris pe blog din diverse motive, insa punga cu recipiente reciclabile mi-a dat avant temporar. Macar atat! :D


Sampon Nectar of Nature lemongrass - luat la promotie, mi s-a parut mai agresiv decat acum 2 ani, cand a aparut pe piata. Diluat, a mers, insa l-as mai achizitiona doar pe cel rosu, cu smochine si trandafir, cu care ma impac neasteptat de bine. Am aflat de pe un site francez si misterul preturilor minuscule din ultima vreme: Carrefour isi rebranduieste liniile proprii de cosmetice si trebuie sa scape de recipientele cu etichete vechi. Nectar of Nature va ramane numele gamei cu extracte bio (capacele verzi), iar produsele conventionale, ca cel pomenit aici, vor fi grupate din aceasta toamna sub denumirea Nectar of Beauty.

Sampon Nubian Heritage EVOO & Moringa - a tinut o gramada de timp, desi, fiind foarte lichid si fara sulfati, lasa alta impresie. Miroase delicat, a flori de moringa, produce extrem de putina spuma, care se clateste si se dezintegreaza rapid (ador chestia asta!), insa, fara o apa de cladire usor acida sau fara balsam, usuca lungimea parului. In plus, dupa vreo 3-4 utilizari simt nevoia unui sampon de curatare in profunzime, e prea greoi pentru scalp, desi nu-l lasa gras. Nu l-as mai cumpara, nici nu mai este vandut de iHerb, dar de la Shea Moisture, firma-mama, as mai incerca niste sampoane.

Uleiuri esentiale de salvie (Aroma-Zone) si de menta (Steaua Divina) - au fost perfecte in tratamente pentru scalp si in aspirator / spray-uri de improspatare a casei pe timp de vara, impreuna sau separat. La al doilea mi s-a parut destul de slab si ciudatel parfumul pentru menta iute trecuta pe eticheta, data viitoare incerc de la alta firma.

Gel pentru igiena intima Apimond - am renuntat de ani buni la astfel de produse specifice pentru ca nu sesizam nicio diferenta intre ele si majoritatea gelurilor de dus, insa le-am introdus din nou in rutina odata cu utilizarea constanta a sapunurilor solide pentru igiena corporala, diferentele de pH sunt mari si n-am chef de surprize neplacute. Sunt fana Apimond, n-avea cum sa nu-mi placa si acest gel, am mers la sigur: are o formula foarte curata, se clateste repede, miroase a compot de visine. Am incercat sa-l folosesc pe post de face wash o singura data, are ingrediente perfecte pentru acest scop, insa, aproape de nas, se simte prea bine otetul. Nu-i nimic, voi repeta acelasi experiment cu versiunea abia lansata, cu apa de mare si propolis, formulata acum cu acid lactic.  

Pudra de dinti Eco-Dent ExtraBrite Tooth Whitener Dazzling Mint - review. La un moment dat, o sa o mai cumpar, e buna de avut la indemana pentru tratamente punctuale, nu mai lungi de doua saptamani. La urmatoarea comanda iHerb voi lua, cred, una din linia DailyCare.

Pasta de dinti Aquafresh High Definition White Illuminating Mint - prea mentolat pentru papilele mele, curata bine, nu albeste nimic, contine mai mult gel albastru decat masa alba, pentru iluzia optica. 

Pasta de dinti cu sare Weleda - favorita mea, desi nu mi se pare potrivita pentru uz constant. Eu detest majoritatea aromelor de menta din produsele de ingrijire orala, dar aceasta poseda cel mai  fain si natural iz mentolat pe care l-am simtit vreodata, care, in plus, se mentine o vreme si in baie.

Apa de gura Dentalux Sensitive - fara alcool, ok, dar m-am saturat, in sfarsit, si de ea.

Gel spumant purifiant Gerovital Plant - pe vremea cand nu stiam cu ce se mananca ingredientele, mi se parea deosebita, cumparand-o des, Simteam, mai mult ca sigur, lipsa sulfatilor. Dupa o pauza de multi ani, in care nu stiu daca au schimbat ceva la el, ma deranjeaza mirosul si nici atat de delicat nu mi se mai pare. Il prefer pe ultimul venit in familia Farmec, Happiness cu afine.

Gel de dus cu lapte vegetal Le Petit Marseillais - ma asteptam sa aiba o consistenta densa, e, cumva, intre gel si crema, dar continutul crescut de ulei de migdale compenseaza... Spala si se clateste minunät, ca toate LPM-urile, nu usuca pielea. Parfumul e unul pe care l-am intalnit si la Cadum, foarte specific marcilor vechi frantuzesti, de pudra de bebelusi cu sapun de rufe si o urma de mosc, cald-curat, ce induce o senzatie de calm si confort. O sa mai ajunga in baia mea, poate chiar in format mare.

Gel de dus Le Petit Marseillais cu zmeura si bujor - review

Sapun cu floare de portocal Le Petit Marseillais - din uleiuri vegetale, miroase frumos, dar slab, cam usuca pielea, nu produce destul de multa spuma pentru un efect fabulos sub dus, insa are un gramaj perfect (90 g), ergonomic. Cu toate ca nu gasesc sapunurile LPM grozave d.p.d.v. al performantei, au un efect calmant asupra mea, deci o sa le pun in cosul de cumparaturi din cand in cand.

Gel de dus Cien Asia Tradition - l-am tot plimbat prin sertare si cutii, pana i-a venit timpul, la sfarsitul verii, sa-si dea obstescul sfarsit. Pe cat de mult m-au atras parfumurile alorlalte doua produse din gama asiatica, pe atat m-au lasat rece notele masculine ale acestuia. 

Sapun lichid Fresko Gardenia - consistenta (cam prea) fluida, se clateste usor, nu usuca mainile. L-am luat special pentru miros, care s-a dovedit a fi foarte sintetic, dar nu deranjant.


Am mai aruncat si in vacanta cateva recipiente, dar si asa, cu cele 15 in minus e bine!









2 comments:

  1. Am găsit blogul tău căutând review-uri despre ulei de par.Am văzut ca ești o persoana f bine documentata și am luat la citit toate articolele tale.As vrea sa te rog sa îmi faci o recomandare de ulei/serum pt varfuri.Sunt atât de multe ca nu mai știu ce sa iau,Garnier are multe variante,L'Oréal la fel dar nu ma prea tentează. Am văzut review-uri bune și pt Schwarzkopf. TU ce folosești s-o e ok ca rezultate și ingrediente?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Folosesc (uneori) Ultra Doux Ulei Minunat, dar e cam light chiar si pentru mine, care n-am parul afectat. Nu pot sa-ti recomand un produs anume pe nevazute si necunoscandu-ti tipul si modul de ingrijire a parului, insa "reboot-ul" cu un sampon de curatare in profunzime si uleiul de cocos (o cantitate extrem de mica, doar atat cat sa vezi palmele lucind vag in lumina) functioneaza la majoritatea persoanelor.

      Delete