Pages

Friday, April 5, 2013

Produse terminate (1)

Postarile cu tema empties imi plac atat de mult, incat le-as putea urmari ore in sir pe YouTube sau pe blogurile clasice. Satisfactia folosirii pana la capat a unui produs oricat de insignifiant a ajuns sa fie mai mare decat entuziasmul efemer al achizitionarii unei noutati cosmetice. Lasand deoparte latura eco, imprima o anumita disciplina persoanelor cu tendinte pj si confera review-lui o aura (in cele mai multe cazuri) credibila.

Cosmetice decorative consum foarte rar, deci raman produsele de ingrijire si igiena. Gelurile de dus in special sunt slabiciunea mea.  A fost o vreme cand detineam un numar nepermis, apoi, incepand sa recuperez controlul asupra stocului, m-am impacat cu ideea de a le varia cat mai mult, pentru relaxare deplina . Acum nu-mi fac probleme ca as avea prea multe, ajung sa termin destule, restul se pot utiliza in alte scopuri, nu sunt costisitoare, toate bune... :D




Pasta de dinti Aslamed fara mentol. Am fost ani la rand consumatoare fidela a vechii versiuni cu argila, ulei de catina si anason, foarte reusita. Cand am auzit de noile paste fara sulfati agresivi, cu extracte bio, trendy si arome noi, nici prin cap nu mi-a trecut pe ce oroare o sa ma arunc din prima. Singurele plusuri: gustul excelent de salvie, dulce (sper ca nu de la sorbitol), lipsa SLS-ului, capacul flip-flop. In rest, Dumnezeu cu mila! Nu spala absolut deloc, nici daca intinzi pasta de doua ori si insisti cu disperare nu improspateaza nimic! Este atat de diluata, incat e degeaba pur si simplu. Nu mai am ambalajul cu ingredientele, pe tub si pe site nu-s (tipic pentru Farmec!!!), dar l-am retinut pe primul : glicerina. Daaaa, nu apa, aia vine dupa,  fiindca altfel nu puteau scrie "80% ingrediente de origine naturala". Legea nu mai permite sa calculezi H2O-ul.  Cum vine asta: 900 ppm F (2% fluorura de sodiu) + " cu extract ecocertificat de musetel (...) pentru persoanele care (...) urmeaza tratamente homeopate??? Bio/natural ca la carte exclude fluorul, iar in  homeopatie sunt interzise: camforul, mentolul, uleiul esential si extractele de menta, musetel, verbina. Glicerina ca ingredient principal si remineralizarea naturala a dintilor sa zicem ca-i alta problema in care nu intram, apare la toti producatorii mainstream.

Madre Bees (mai nou, Sierra Bees) Organic Pomegranate Lip Balm (iHerb), balsam de buze cu rodie. Foarte emolient, non-gras, rezistent, cu mult peste alte produse similare prezente pe site, compozitie impecabila, raport calitate/pret american, deci fara concurenta.

Desert Essence Tea Tree Oil Dental Tape (iHerb), fir dentar lat. Prea lat pentru spatiile mele interdentare, l-am putut folosi doar in zona molarilor. Prima si ultima oara cu tape in loc de floss!

Crema clasica Nivea - doar 30 ml, o cumpar foarte rar, cand mi se face dor de parfumul ei si o folosesc pe maini, inainte de somn. Miroase mai fresh decat inainte sau ma insel? Se absoarbe greu, eficienta. Compozitie - intreaga industrie petroliera intr-o cutie albastra. 

Kallos Jasmine Nourishing Mask - idem, intreaga industrie petroliera intr-o cutie albastra. Si pe asta am luat-o exclusiv pentru aroma, ador iasomia, iar ingredientele mai putin dezirabile nu ma deranjeaza puternic daca nu sunt in produse ce au contact direct si prelungit cu scalpul, mucoasele sau pielea corpului. Din ce imi amintesc, vechea generatie de masti Kallos era mai performanta, asta e cam apa de ploaie. Mi-a luat cam 2 ani sa o dau gata, preferand in general tratamentele cat mai naturale. N-am aruncat-o plina ca sa ma invat minte sa nu mai achizitionez borcane de-un litru. Cat mi s-a intiparit din experienta, greu de zis... am reperat recent noile masti cu proteine din matase, casmir... :))

Samponul Stop caderii parului! cu trifoi rosu si pantenol Cosmetic Plant - in absenta serului complementar si a utilizarii fara pauze de diversificare, nu-i pot aprecia eficienta. Plusuri: fara sulfati, parabeni, coloranti, fluid, nu mi-a provocat deranjamente ale scalpului, lasa firul destul de hidratat chiar si in lipsa balsamului, designul flaconului, Capixyl-ul, un compus modern (INCI: Water (aqua) (and) Butylene Glycol (and) Dextran (and) Acetyl Tetrapeptide-3 (and) Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract), premiat la targurile internationale de profil. Probabil primul sampon romanesc mai avansat, cu peptide. Minusuri: parfumul usor neplacut, Polyquaternium-39. Imi mai face cu ochiul celalalt fara sulfati, cu salcie. :)

Radox Soothe Shower Cream Vanilla & Ginger - un gel normal, nimic deosebit, usor cremos, foarte placut. Miroase delicat, face spuma si se clateste usor, contine lapte si extracte naturale de vanilie si ghimbir, nu are parabeni.

Gelul de dus Elmiplant Care Moments cu lamaie verde si extract de gutuie  <3  review aici.

Madre Labs Balancing Shampoo Pomegranate & Mellow Mint (iHerb) - unul dintre cele mai bune sampoane fara sulfati pe care le-am folosit vreodata: compozitie aproape ideala, cu ulei de cocos in top, miros fin, fructat-mentolat, spornic, o placere... Scalpul si parul meu s-au impacat excelent cu gelul transparent, mai lejer decat cel cremos, opac din gama Strawberry Oasis. Minusuri: nu se mai produce.

3 comments:

  1. Este geniala expresia "intreaga industrie petroliera intr-o cutie albastra"! Nici ca se putea defini mai bine produsul! chiar si o nestiutoare, ca mine a remarcat ce ingrediente nasoale are clasica Nivea, careia ii duceam dorul si am luat-o pt maini, fiindca e muuult mai comod de carat in geanta!

    ReplyDelete
  2. Buna. Am luat si eu la purecat blogul tau, imi place stilul tau de a scrie si m-a pufnit complet rasul la expresia Nivea compozitie - intreaga industrie petroliera intr-o cutie albastra. :))
    trebuie sa vad cum ma abonez la tine, un cont de fb cred ca ar facil. Momentam ma intereseaza ce creme, masti de fata folosesti .
    O zi cat mai placuta iti doresc !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intre timp, a scos si Nivea o crema fara uleiuri minerale... Cu FB nu ma mai complic, mai sunt Google+, feed-urile, Bloglovin s.a. Momentan, nu folosesc nimic interesant pentru ten, doar lotiune cu acid glicolic 10%, gel de aloe plus o picatura de ulei de argan. Multumesc pentru vizita! :)

      Delete